Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O universitate REFUZĂ să găzduiască dezbaterea între Ponta şi Iohannis

iohannis-ponta

Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţia României, a propus, joi, la Cluj-Napoca, organizarea unor dezbateri în principalele centre universitare din România - Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti -, ca alternativă la dezbaterile de la televiziuni propuse de Ponta.

Un răspuns surprinzător vine de la Iaşi. Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" şi preşedintele Senatului Universităţii refuză organizarea unui asemenea eveniment în instituţia pe care o conduc.

„Într-un fel se desfăşoară activităţile pe scena politică americană, unde au loc dezbateri între candidaţii pentru funcţia de pre­şedinte la Universitatea din Georgetown, spre exemplu, care are recunoaştere internaţională pentru calitatea studiilor de ştiinţe politice, şi altfel se fac la noi. La noi, totul este politizat, totul este pasibil sau supus suspiciunii şi prezumţiei de interes special, interes ascuns, şi am zis că mai bine să ne vedem de treaba noastră, să fim în afara luptelor acestea politice“, a declarat prof.dr. Vasile Işan, rectorul UAIC.

„Niciodată nu se va discuta ca la universitatea din Iaşi să există o astfel de ne­go­ciere. Dacă condu­cerea executivă a univer­sităţii doreşte o dezbatere, dar nu pe problemele candi­daţilor, ci pe cele ale învăţământului în general, ale culturii, ale artei, atunci stăm de vorbă. Dar o dezbatere pur politică, nu sunt de acord cu ea. E o chestiune de opţiune a fiecăruia dacă se duce sau nu în cabina de vot şi cu cine votează, eu nu vreau să negociem o astfel de întâlnire“, a adăugat prof.dr. Con­stantin Rusu, preşedintele Senatului UAIC Iaşi, citat de presa locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.