Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O vedetă de social media din China, nevoită să își ceară scuze după ce s-a filmat mâncând un liliac, în condițiile răspândirii noului coronavirus

coronavirus

O vedetă de social media din China a fost nevoită să își ceară scuze după ce s-a filmat mâncând un liliac gătit, în condițiile în care noul coronavirus care a provocat o epidemie a fost asociat cu consumul cărnii acestei specii, potrivit rt.com, anunță MEDIAFAX.

Filmarea datează din 2017 și o arată pe bloggeriță, Wang Mengyun, care este și gazda unei emisiuni despre călătorii, cum gustă un liliac gătit în Palau, un arhipelag din vestul Oceanului Pacific. Zâmbind la camera de filmat, aceasta prezintă preparatul din farfurie, după care îl înmoaie într-un sos și mușcă o bucată din el.

Citește și: Se bat cap in cap! A refuzat propunerea .

"Liliacul are gust proaspăt, ca al cărnii de pui", spune tânăra.

Filmulețul a devenit viral pe rețelele de socializare din China și a stârnit indignare.

Femeia și-a cerut scuze pentru ignoranța de care a dat dovadă și a explicat că, prin emisiunea ei, a încercat să ofere informații despre viața localnicilor.

"Nu știam că liliacul este rezervor primar de virusuri. Nu am verificat informațiile și nu am explicat latura periculoasă", a mai spus aceasta. Femeia a promis că nu va mai mânca animale sălbatice niciodată.

Ulterior, înregistrarea video a fost ștearsă de pe blogul ei.

Potrivit unui studiu al Academiei de știință din China, coronavirusul care a provocat epidemia de pneumonie este aproape identic cu unul descoperit la lilieci, considerate delicatese în anumite părți ale acestei țări.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat, marți, că 106 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 4.515.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Citește și: `Băi talent: nu-ți e rușine!`Fostul ministru al Educației în guvernul Boc a jignit grav un geniu al muzicii românești

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație - înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

Perioada de incubație a noului coronavirus - în timpul căreia o persoană este infectată, dar nu prezintă încă simptome - este de la una până la 14 zile, cred oficialii chinezi. Neavând simptome, persoana ar putea să nu știe că este infectată și ar putea transmite boala și la alți oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.