Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O voce pentru Dacian Cioloș

Dacă ne uităm la efort prestat vs. rezultatul obținut, guvernul Cioloș a fost instalat destul de ușor. Câteva zile de proteste, câteva zile de negocieri și, ca prin minune, se naște o largă coaliție. Un adevărat Black Friday al achiziției de putere politică.

Dar, pentru domnul Cioloș, partea grea de aici începe. Guvernul trebuie neapărat să își găsească o voce. Adică exact ce i-a lipsit în ultimele două-trei zile. Nu am înțeles suficient de clar dacă Andrei Baciu a fost abandonat pentru poze sau pentru CV, dacă guvernul va urmări facilități economice sau sobrietate fiscală, ce anume dorește de la legile electorale...

În mod interesant, președintele Iohannis, patronul politic al noii guvernări, tocmai și-a găsit vocea zilele astea. Ceea ce voia el, putere politică în limitele instituționale a părut multora imposibil. Și, ca atare, multă lume s-a întrebat după entuziasmul inițial: „cine este acest președinte și ce face el pentru noi”. Klaus Iohannis a dovedit că lucrul pe care îl dorește chiar există. Această descoperire i-a schimbat până și discursul. Ieri am văzut un președinte relaxat și (relativ) în vervă. Ceva din limbajul său corporal spunea: „pentru asta am candidat, nu pentru ce am făcut în ultimul an”.

Astfel de evoluție îi este necesară și lui Dacian Cioloș. Doar că, spre deosebire de Klaus Iohannis, nu are un an la dispoziție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.