Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O zonă de mâncare gătită a unui lanţ comercial din Timişoara, închisă temporar. Ce nereguli au găsit inspectorii CJPC

mancare timisoara anpc

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş, Mihai Gubandru, a declarat, joi, că toate cele patru magazine ale unui lanţ comercial cu profil alimentar din Timişoara au fost verificate de inspectorii CJPC, iar zona care deservea cumpărătorii cu produse alimentare gătite a fost închisă temporar, din cauza neregulilor găsite.

"În urma controalelor, comisarii au găsit mai multe probleme şi au aplicat amenzi în toate supermarketurile verificate, în sumă totală de 45 de mii de lei. De asemenea, s-a dispus închiderea temporară doar a zonei de mâncare gătită a hipermarketului din mall", a spus Gubandru, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, abaterile de la legislaţie constatate de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş au vizat comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită, comercializarea unor legume şi fructe necurăţate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare a produselor de panificaţie-patiserie insalubre; în blocul alimentar au fost identificate pardoseli, cuptoare, tăvi şi ustensile de lucru neigienizate.

De asemenea, s-a constatat folosirea unor condiţii de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar; nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători, dar şi comercializarea peştelui refrigerat cu modificări organoleptice.

În întreaga ţară, inspectorii OPC au controlat 50 de magazine ale acestui lanţ de hipermarketuri, într-o acţiune de amploare, şi au dat amenzi în valoare de 750 de mii de lei, iar 14 magazine au fost închise temporar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.