Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oameni de treabă, regizat de Paul Negoescu, deschide Festivalul de film european FILm de la Guadalajara

festival film

Multipremiatul film „Oameni de treabă”, în regia lui Paul Negoescu, va deschide Festivalul de film european „FILm“, desfăşurat la Guadalajara, în perioada 17 noiembrie - 2 decembrie, la Cineteca FICG, Cineforo şi la sediul Alliance Française, potrivit news.ro

În cadrul evenimentului de inaugurare a „FILm“, manifestare culturală complementară Târgului Internaţional de Carte de la Guadalajara - FIL, vor lua cuvântul E.S. Marius Gabriel Lazurca, Ambasadorul României în Statele Unite Mexicane, Estrella Araiza, directorul Cineteca, Benoit Martín, curatorul festivalului, şi Valerio Caruso, directorul Cineuropa.

Regizorul Paul Negoescu va fi prezent la proiecţia de vineri, 17 noiembrie, de la ora 19.00, precum şi la o a doua proiecţie programată sâmbătă, 18 noiembrie, ora 17:50, răspunzând întrebărilor publicului.

De asemenea, în cadrul festivalului este programat şi un masterclass care se adresează studenţilor de la facultăţile de cinematografie şi şcolile de film, susţinut de regizorul Paul Negoescu vineri, 17 noiembrie, la Cineteca din Guadalajara. Evenimentul va începe la ora 12:30, cu o proiecţie specială a filmului, urmată de o discuţie liberă cu studenţii, de la ora 14:30, fiind organizat în parteneriat cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane şi avându-l ca moderator pe Benoit Martín, curatorul festivalului. Accesul la masterclass este liber, în limita locurilor disponibile.

„Oameni de treabă” spune povestea lui Ilie, şef de post într-un sat din nordul Moldovei, care vrea să îşi clădească o viaţă confortabilă, însă o serie de alegeri greşite şi întâmplări nefaste îl împing către o situaţie fără scăpare. Filmul este o producţie Tangaj Production, Papillon Film, Avanpost Production (România) şi Screening Emotions (Bulgaria).

Paul Negoescu este la al patrulea lungmetraj, după o serie de filme cu succes atât festivalier, cât şi de public, precum „O lună în Thailanda”, „Două lozuri” şi „Povestea unui pierde-vară”.

Având motto-ul „Construyendo una unión de culturas / Building a Union of Cultures“, Festivalul „FILm“ este organizat de Delegaţia Uniunii Europene în Mexic - Delegación de la Unión Europea en México, în colaborare cu Cineuropa şi Cineteca FICG, şi va prezenta 28 de lungmetraje şi trei scurtmetraje, în contextul în care Uniunea Europeană are statutul de invitat special la cea de-a 37-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Guadalajara - Feria Internacional del Libro de Guadalajara FIL, desfăşurată în perioada 25 noiembrie - 3 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.