Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de știință din Australia estimează că Terra găzduieşte 50 de miliarde de păsări: Care sunt cele mai răspândite specii

pasari tropicale

Terra găzduieşte circa 50 de miliarde de păsări, aproape de şase ori mai mult decât numărul oamenilor, potrivit unei estimări realizate de oameni de ştiinţă australieni şi publicată în revista Proceedings of the US National Academy of Sciences, informează DPA.

O echipă condusă de William Cornwell de la University of New South Wales (UNSW) din Sydney a lucrat cu date referitoare la 9.700 de specii cunoscute de păsări pe plan global, care, potrivit cercetătorilor, reprezintă 92% dintre toate speciile existente, potrivit agerpres.ro.

Cercetătorii au asociat sondaje ştiinţifice ale unor specii individuale care trăiesc în anumite zone de distribuţie cu cele aproape un miliard de înregistrări din baza de date ornitologică online eBird.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că există relativ puţine specii comune şi multe specii rare.

Printre cele mai răspândire 10 specii de păsări din lume se numără vrabia de casă (1,6 miliarde), graurul (1,3 miliarde), pescăruşul cu inel (1,2 miliarde) şi rândunica (1,1 miliarde).

Cercetătorii au mai descoperit că cele mai puţin răspândite ordine de păsări din lume sunt pasărea kiwi, care nu poate zbura, din Noua Zeelandă (3.000 de exemplare) şi păsările aparţinând familiei mesite (154.000), care trăiesc în lăstărişuri, endemice pe teritoriul Madagascar.

''Există un număr considerabil de exemplare de păsări în lume - 50 de miliarde -, dar a înţelege pe deplin de ce şi cum fiecare populaţie a ajuns la mărimea actuală va fi primordial pentru studiul viitor al evoluţiei, ecologiei şi conservării'', au menţionat cercetătorii într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.