Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de ştiinţă vor să crească porci modificaţi genetic pentru transplanturi de inimă la oameni

Radu Pop
Provita
Organe umane transplant

Cercetătorii germani au anunţat că vor clona şi creşte porci modificaţi genetic pentru a putea efectua noi transplanturi de inimă la om, relatează Reuters. La începutul acestui an, pentru prima oară în istorie, o echipă de chirurgi americani au transplantat cu succes o inimă de porc în corpul unui bărbat.

Medicii pacientului salvat au declarat că el răspunde bine, deşi există în continuare riscuri, precum apariţia unei infecţii, respingerea organului implantat sau hipertensiunea arterială, potrivit Digi24.

„Conceptul nostru este să începem cu un model mai simplu, şi anume cu cinci modificări genetice”, a declarat Eckhard Wolf, om de ştiinţă la Universitatea Ludwig-Maximilians (LMU) din München, a cărui activitate a declanşat o dezbatere aprinsă într-o ţară cu una dintre cele mai scăzute rate de transplant de organe din Europa şi o opoziţie puternică din partea activiştilor pentru drepturile animalelor.

Prima astfel de generaţie ar trebui să se nască anul acesta, iar inimile acestor animale urmează să fie testate pe babuini înainte ca echipa să solicite aprobare pentru un studiu clinic pe subiecţi umani, peste doi sau trei ani, a precizat Wolf. Grefele sunt folosite pentru persoanele diagnosticate cu insuficienţă a organului respectiv, care nu au alte opţiuni de tratament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.