Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii își găsesc refugiu în muzică: accesările online de muzică au crescut anul acesta cu mai mult de 25% la nivel mondial

https://promusicprod.ro/
muzicant violoncel

Accesările online de muzică la nivel mondial au crescut în primele opt luni ale anului cu 25,9%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui nou studiu privitor la tendinţele muzicale internaţionale realizat de MRC Data, informează News.ro.

Totalul accesărilor online audio on-demand, din ianuarie până în august 2021, este de 1.700 de miliarde, faţă de 1.400 de miliarde, în primele opt luni ale anului 2020.

Aceasta este una dintre statisticile importante din noul studiu, „Global Music & Chart Report: A Year in Review”.

În raport sunt incluse liste ce variază de la ce cântece au avut cel mai mare impact la nivel internaţional în ultimele 12 luni până la ţările care au înregistrat cea mai mare creştere în accesarea muzicii, în baza Billboard Global 200 şi Global Excl. U.S.

Dacă cifrele pentru streamingul global de muzică în 2021 sunt pozitive, cele legat de descărcările plătite arată tot mai prost.

La nivel global, vânzărea de piese în format digital a scăzut cu 14,2% în primele opt luni ale anului, cu doar 250,2 milioane, faţă de 291,5 milioane, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

MRC Data a inclus o listă de 24 de cântece care s-au regăsit în topurile globale Billboard în fiecare săptămână a primului an de când acestea au fost lansate, între care Dua Lipa cu „Don’t Start Now”, Harry Styles cu „Watermelon Sugar”, Lil Nas X cu „Old Town Road”, The Weeknd cu „Blinding Lights”, Lewis Capaldi cu „Someone You Loved”, BTS cu „Dynamite”, Billie Eilish cu „Bad Guy” şi Ed Sheeran cu „Perfect” şi „Shape of You”.

Listei se adaugă „Savage Love (Laxed – Siren Beat)” -Jawsh 685 X Jason Derulo, „Head & Heart” - Joel Corry X MNEK, „Hawái” - Maluma, şi „Yoru ni Kakeru” - YOASOBI.

Dintre cele 1.300 de cântece interpretate de 800 de artişti care au ajuns într-unul dintre cele două topuri globale Billboard în primul an al existenţei lor, artiştii americani reprezintă 51%.

Alte teritorii reprezentate în cele două clasamente de artişti sunt Marea Britanie, cu 10,9%, Puerto Rico, cu 9,6%, Canada, cu 7,5%, Columbia, cu 4,2%, Coreea de Sud, cu 2%, Japonia, cu 1,9%, şi Australia, cu 1,9%.

Între ţările ai cărora artişti reprezintă sub 1% din topuri se numără Brazilia, Argentina, Germania şi Franţa.

Potrivit MRC Dara, 72% din accesările online de anul acesta au venit de peste tot din afara SUA.

În America de Nord au fost înregistrate cele mai multe descărcări plătite, cu 53% din totalul global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.