Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii legii au identificat autorul atentatului sinucigaş de la Ierusalim

israel

Poliţia israeliană a confirmat joi că palestinianul, autor al 'atentatului sinucigaş' comis luni într-un autobuz la Ierusalim, soldat cu 20 de răniţi, era membru al mişcării islamiste Hamas, relatează AFP.

Hamas a anunţat că autorul atacului este unul dintre membrii săi. Acesta a decedat miercuri din cauza rănilor. Mişcarea islamistă la putere în Fâşia Gaza a salutat luni atentatul, dar nu l-a revendicat. 'Teroristul care a comis acest atentat sinucigaş' pe linia autobuzului 12 din Ierusalim 'avea vârsta de 19 ani şi era originar din Beit Jala', în apropiere de Betleem (Cisiordania ocupată), a precizat de asemenea poliţia. Este pentru prima dată de la declanşarea la 1 octombrie a unui val de violenţe în teritoriile palestiniene, la Ierusalim şi în Israel, când autorităţile israeliene anunţă un 'atentat sinucigaş' cu bombă similar celor comise de palestinieni în cursul celei de-a doua Intifada (2000-2005).

'În cursul operaţiunii efectuate după atentat de către Shin Beth, serviciul de securitate internă, poliţie şi armată, mai mulţi presupuşi militanţi ai Hamas au fost arestaţi în regiunea Betleem. Ei sunt suspectaţi de implicare în pregătirile atentatelor şi executarea' acestora, a adăugat poliţia, fără a preciza numărul arestărilor, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.