Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Aleksei Navalnîi scot protestatarii în stradă: Nu se înțelege nimic, dar e clar că totul este rău

Reuters.com
Aleksei Navalnîi

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, a declarat că, deocamdată, nu știe nimic despre mobilizarea parţială anunţată, miercuri, de preşedintele Vladimir Putin. "Nu se înțelege nimic, dar e clar că totul este rău" - a menţionat Navalnîi, la o ședință de judecată desfăşurată la Kovrov. "Nu mă gândesc deloc (la mobilizare, n.r.), pentru că nu știu nimic. Aud câteva fragmente de știri la radio. Înțelegeţi că eu mă aflu tot timpul într-o celulă... Ieri, avocații au putut să vină la mine pentru puţin timp, așa că nici nu știu ce se întâmplă" - a adăugat opozantul.

Citește și: Ungaria bate cu pumnul în masă după amenințările lui Putin: Sancțiunile impuse impuse de UE afectează Europa, nu Rusia

Asociații opozantului Aleksei Navalnîi i-au îndemnat pe ruși să iasă în stradă, după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat că a semnat decretul privind mobilizarea parţială în Rusia. Aceştia au declarat că susțin orice formă de protest, inclusiv incendierea birourilor militare de înregistrare și înrolare.

"Pot spune cu siguranță că echipa noastră va susține orice formă de protest. Dacă vă sustrageţi mobilizării, este bine, susținem, suntem pregătiți să oferim asistență informativă și juridică. Dacă mergeți la acțiuni de protest, sprijinim acest lucru, suntem gata să oferim asistența necesară privind coordonarea. Dacă sunteți gata să faceți lucruri mari, inclusiv să dați foc biroului militar de înregistrare și înrolare, susținem acest lucru și suntem, de asemenea, gata să oferim asistență" - a declarat opozantul Ivan Jdanov.

Anterior, mișcarea "Vesna" a anunţat, de asemenea, un protest naţional faţă de mobilizarea decretată de Putin. Activiștii au invitat cetățenii să se strângă pe 21 septembrie, la ora 19:00, în centrele orașelor lor.(

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.