Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Donald Trump cer executarea doctorului Anthony Fauci: se alimentează teoriile conspiraționiste

smartradio.ro
Anthony Fauci

Congresmani republicani au cerut marţi demiterea consilierului medical al Casei Albe, Anthony Fauci, în dizgraţia lui Donald Trump, pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, notează AFP.

"Dr. Fauci nu a fost ales de americani. El nu a fost ales să conducă economia noastră. El nu a fost ales să decidă cu privire la educaţia copiilor ignorând părinţii şi, totuşi, dr. Fauci ne controlează practic viaţa de un an", a acuzat parlamentara trumpistă Marjorie Taylor Green, prezentând un proiect de lege care solicită demiterea acestuia.

"Fauci a minţit. Au murit oameni", a proclamat o pancartă decorată cu o fotografie a respectatului imunolog, care a servit sub şapte preşedinţi din ambele partide, dar a devenit coşmarul lui Donald Trump la sfârşitul mandatului său.

Acest text nu are nicio şansă să fie aprobat într-un Congres controlat de democraţi, dar o jumătate de duzină de membri republicani ai Camerei Reprezentanţilor au profitat de prezentarea lui pentru a scoate la iveală faptul că omul de ştiinţă a înşelat ţara, sprijinindu-se pe o serie de e-mailuri publicate recent.

"Dr. Fauci a minţit luni întregi despre originile virusului din Wuhan", l-a acuzat Paul Gosar, vorbind despre uriaşul oraş Wuhan, în China, unde virusul a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului 2019.

El "a dat recomandări contradictorii cu privire la sursa virusului, transmiterea virusului, virulenţa virusului, eficacitatea măştilor şi vaccinurilor, eficacitatea distanţării sociale", a continuat republicanul.

Pandemia a apărut în Statele Unite în ultimul an de mandat al lui Donald Trump, a cărui gestionare a fost aspru criticată. Bilanţul a depăşit marţi 600.000 de morţi din cauza COVID-19 în această ţară, cea mai îndoliată din lume.

Succesorul său democrat, Joe Biden, şi Casa Albă au reiterat încrederea lor în dr. Fauci după publicarea e-mailurilor sale.

Grupul de conservatori a repetat, de asemenea, acuzaţiile împotriva Institutului de Virusologie din Wuhan, vizând în special aşa-numitele cercetări "câştig de funcţie" (gain-of-function, în engleză) care constau în modificarea deliberată a codului genetic al unei molecule.

Directoarea unuia dintre laboratoarele acestui institut, Shi Zhengli, a respins aceste acuzaţii de manipulare genetică periculoasă, într-un interviu publicat luni de jurnalul New York Times.

"Există un cuvânt pentru asta: o armă biologică", a subliniat Marjorie Taylor Greene. "Am fost cu toţii victime ale unei arme biologice? Cerem răspunsuri şi dr. Fauci trebuie să le dea", a mai spus parlamentara, o susţinătoare a teoriilor conspiraţioniste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.