Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Ilan Șor au fost la Parada Victoriei de la susținând că reprezintă Moldova

captura Facebook
Vladimir Putin ziua victoriei

Başcana UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul, fugarul Ilan Șor și deputata Marina Tauber au fost de 9 mai, la parada de la Moscova. Aceștia au asistat din mulțime la evenimentul desfășurat de conducerea de la Kremlin, relatează stiripesurse.md

„Cu liderul blocului „Victorie” Ilan Șor și bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, la principala Paradă a Victoriei din Moscova” a anunțat deputata din Parlamentul RM, Marina Tauber pe pagina sa de facebook.

La rândul său, bașcana Evghenia Guțul a anunțat într-o postare pe rețele că pentru ea este „o mare onoare să reprezinte Găgăuzia și Moldova la acest eveniment”.

Precizăm că potrivit agenției oficiale TASS, care citează Ministerul Apărării rus, 9.000 de militari iau parte la paradă, inclusiv soldaţi care participă la așa numita „operaţiune specială” din Ucraina. Un tanc T-70, al cărui echipaj ar fi luat parte la asaltul asupra oraşului (ucrainean) Melitopol din 1943, a străbătut străzile oraşului în cadrul festivităţilor de „Ziua Victoriei”. Melitopol este unul dintre oraşele cucerite de ruşi după invazia asupra Ucrainei din februarie 2022. Înainte de parada de Ziua Victoriei din Piaţa Roşie, Vladimir Putin s-a întâlnit personal cu liderii străini invitaţi ca oaspeţi în Sala Armelor de la Kremlin.

Sunt prezenţi liderii din Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Cuba, Laos şi Guineea-Bissau. Printre spectatorii nelipsiţi de la parada de 9 Mai este şi patriarhul Kirill.

Între timp, în Ucraina, rachete ruseşti au lovit peste noapte infrastructuri, iar în paralel au avut loc mai multe atacuri cu drone pe teritoriul rusesc.

Amintim că parada militară de la Moscova are loc deja al doilea an consecutiv pe fonul războiului și invaziei Rusiei în Ucraina unde a distrus orașe și sate și a generat sute de mii de morți.

Fugarul Ilan Șor, deputata Marina Tauber, cât și bașcana Evghenia Guțul nu au condamnat războiul Rusiei care a invadat în februarie 2022 țara vecină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.