Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Putin! Serviciile de informații din Franța acuză Rusia a amplificat isteria invaziei de ploșnițe

Kremlin
Vladimir Putin Valdai

Franţa nu mai ştie ce să facă pentru a combate ploşniţele de pat. La Paris, este în curs o adevărată infestare, cu numeroase locuinţe afectate. Prezenţa acestor insecte microscopice îi îngrijorează atât de mult pe francezi, încât a fost organizată o reuniune interministerială pentru a găsi soluţii, relatează La Libre Belgique, scrie News.ro.

Însă, potrivit serviciilor de informaţii franceze, psihoza cu gândaci de pat este alimentată în mare parte de Rusia, care răspândeşte numeroase informaţii false pentru a menţine vie frica de ploşniţe în Franţa şi nu numai. Metoda are un nume: Doppel Ganger, care înseamnă literalmente "dublu" sau "sosie" în germană, arată publicaţia belgiană.

Mai multe publicaţii franceze cunoscute au căzut victime în acest scop. Astfel, postul de radio RMC a dat exemplul unui articol fals care ar fi fost publicat de ziarul La Montagne, care susţinea că răspândirea rapidă a ploşniţelor ar fi fost rezultatul sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei. Ca urmare a sancţiunilor, se spunea în pretinsul articol, produsele chimice necesare pentru eradicarea dăunătorilor nu au mai putut fi exportate în Franţa, ceea ce a complicat eradicarea ploşniţelor. Acest articol era, bineînţeles, complet falsificat şi nici măcar nu a fost publicat vreodată, dar versiunea sa deturnată a fost împărtăşită de mulţi pe reţelele sociale.

Un alt exemplu se referă la un articol falsificat care ar fi fost publicat de ziarul Libération, care a fost partajat iniţial pe un grup Telegram. Acest pretins articol susţinea că refugiaţii ucraineni se aflau în spatele infestării din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.