Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Renato Usatîi au început să strângă semnături pentru alegeri anticipate

Partidul Nostru
Partidul Nostru

Forța politică de opoziție din Republica Moldova "Partidul Nostru" a creat un grup de inițiativă pentru strângerea de semnături cu scopul organizării unui referendum privind alegerile parlamentare anticipate, relatează TASS preluat de stiripesurse.md

"A fost creat un grup de inițiativă pentru strângerea de semnături în sprijinul unui referendum privind alegerile parlamentare anticipate. Liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, și-a exprimat convingerea că un număr impresionant de semnături de la cetățenii care doresc și cer alegeri parlamentare anticipate va fi strâns în cel mai scurt timp posibil" - se spune în comunicatul publicat pe site-ul partidului.

În acesta se subliniază că în conformitate cu legile moldovene, pentru organizarea unui referendum consultativ republican, este necesară strângerea a cel puțin 100.000 de semnături. Alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova sunt programate pentru iulie 2025. Cu toate acestea, deputații acum în opoziţie din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Partidului "Şor", interzis de autorități, precum și alte formațiuni politice insistă pe organizarea de alegeri anticipate.

Din 2022, în republică au loc proteste de masă ale opoziției, cu cererea demisiei președintelui Maia Sandu și a guvernului format de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare. Protestatarii îi consideră pe aceştia responsabili pentru creșterea prețurilor și a nivelurilor sărăciei din țară. În replică, autoritățile au acuzat opoziția că a pregătit o lovitură de stat, au deschis dosare penale împotriva liderilor protestelor și au închis canale de televiziune și portaluri de informare, care au oferit o platformă pentru opoziție.

După cum au arătat alegerile locale din toamna trecută, partidul de guvernământ a pierdut mai mult de o treime din electorat, nu va mai putea repeta succesul din 2021 și nu va mai obține o majoritate în parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.