Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Vladimir Putin profețesc al Treilea Război Mondial: Suntem foarte aproape

alarabiya.net
Vladimir Putin Kremlin

Amenințările Rusiei la adresa Occidentului nu sunt nimic nou. Propagandiștii de la Kremlin sau membrii guvernului rus înșiși au emis avertismente continue țărilor occidentale de când trupele lui Putin au invadat Ucraina în februarie 2022. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre ei nu au menţionat un posibil al Treilea Război Mondial, care ar fi devastator pentru planetă având în vedere utilizarea armelor nucleare. Dar, în ultimele ore, cercul liderului rus, în special Vladimir Soloviov, a amenințat cu un conflict pe scară largă "pentru ajutorul dat naziștilor ucraineni și acum Israelului".

Soloviov, un prezentator propagandist de la Kremlin, a fost unul dintre protagoniștii ruși de când a început invazia Ucrainei. "Războiul său mediatic împotriva țărilor NATO" a lansat mai multe amenințări care cer utilizarea de rachete, drone sau arme nucleare. De exemplu, în urmă cu câteva luni, Soloviov a amenințat Spania, susținând că țara noastră este "cel mai mare rău din lume" și "o generație a lui Satana".

Dar, anterior, propagandistul de la Kremlin a amenințat deja alte țări și teritorii. Ținta sa, în special, o reprezintă Europa și Statele Unite. În aprilie, el a amenințat Europa și Alianța Atlantică, afirmând că "nu va exista milă" împotriva lor. "Războiul împotriva Europei și a lumii se va dezvolta într-un mod mai specific, ceea ce înseamnă că trebuie să acționăm într-un mod diferit", a declarat el în programul său de televiziune.

De asemenea, el a avertizat Marea Britanie cu privire la trimiterea rachetei RS-28 Sarmat, un proiectil intercontinental care este una dintre cele mai bune arme rusești. "Un Sarmat ar fi o veste proastă împotriva Regatului Unit", a spus purtătorul de cuvânt.

Acuzațiile Moscovei: SUA vor să distrugă Rusia și China

Propagandiștii ruși au început să spună că Statele Unite "furnizează arme dușmanilor Rusiei pentru ca aceștia să poată distruge Moscova, dar și Coreea de Nord sau China". Lucru pe care Solovyov îl consideră suficient pentru a începe un al Treilea Război Mondial, pentru că Rusia ar trebui să "înceapă să dea totul dușmanilor Washingtonului, pentru ca ei să simtă ceea ce simțim noi". Dar el crede că, dacă se va întâmpla asta, ar fi suficient să existe "un jihad global și, prin urmare, un conflict la scară largă".

"Vă puteţi imagina ce s-ar întâmpla dacă ar începe un jihad global?", a întrebat Soloviov, potrivit "Newsweek", care a raportat că Soloviov a continuat, afirmând că nimeni nu și-ar putea imagina ce s-ar întâmpla dacă ar izbucni un război religios, pentru care doar Occidentul ar urma să poarte vina.

"Acest conflict are tot potențialul de a deveni un război la scară largă, nu aceasta este calea pe care țările occidentale ar trebui să o urmeze", a spus şi Medvedev, fostul președinte rus și actualul șef al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Serghei Șoigu vorbește despre războiul nuclear

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avertizat că "o confruntare militară între puterile nucleare" ar putea fi o "consecinţă catastrofală" a liniei occidentale de escaladare succesivă a conflictului cu Rusia. În discursul său la Forumul de la Beijing privind securitatea globală, Şoigu a acuzat SUA și NATO că încearcă să "submineze securitatea Rusiei" și a apărat revocarea tratatului care interzice testarea armelor nucleare de către țara sa.

În acest sens, el a mai adăugat că, în cazul în care se vor crea condițiile necesare, Moscova este dispusă să țină "dezbateri politice pe baze realiste, atât asupra soluționării post-conflict a crizei ucrainene, cât și asupra coexistenței cu Occidentul în general".

De asemenea, ministrul rus al Apărării a arătat disponibilitatea țării sale de a dialoga cu Occidentul despre securitate, dacă acesta își revizuiește "politica distructivă" care urmărește să provoace o înfrângere strategică Rusiei, a afirmat el.

"În cazul în care Occidentul nu îşi va revizui politica distructivă, care implică provocarea unei înfrângeri strategice Rusiei, cu greu vor fi posibile negocieri fructuoase în acest domeniu", a spus Şoigu, citat pe canalul Telegram al ministerului său.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.