Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii nu mai rezistă: Revoltă a angajaților din căminele de bătrâni din Slovenia

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Sute de angajaţi ai căminelor de bătrâni din Slovenia au manifestat vineri în apropiere de Ljubljana pentru a protesta faţă de lipsa de mijloace în sectorul lor pentru a face faţă pandemiei de COVID-19, relatează AFP potrivit Agerpres.

Principala manifestaţie a avut loc la Domzale, la 10 kilometri nord de capitala Ljubljana, dar şi în numeroase alte cămine de bătrâni din ţară, unde personalul au ieşit timp de 15 minute pentru a-şi face cunoscute revendicările.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

Un protestatar a citit un comunicat al Asociaţiei căminelor de bătrâni în care se sublinia, printre altele, că "nu vom păstra tăcerea într-un moment în care autorităţile, pe fondul pandemiei, încearcă să transforme căminele de bătrâni în spitale de îngrijire cu costuri reduse".

Textul a mai adăugat că azilurile de bătrâni din Slovenia nu au fost pregătite să facă faţă pandemiei şi au fost abandonate în voia sorţii.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

Ţara a reuşit să limiteze deocamdată răspândirea maladiei, dar căminele de bătrâni au fost serios afectate.

La 19 aprilie, rezidenţii din azilurile de bătrâni au reprezentat 58 din cei 80 de morţi din ţară. La rândul său, Ministerul Sănătăţii a afirmat că aceste manifestaţii au avut motivaţii "politice".

Citește și: Medicul Monica Pop sare în apărarea lui Adrian Streinu-Cercel: ‘Manevră politică!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.