Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii străzii, introduși în registrul de vaccinare anti-Covid: Peste 700 de persoane au primit prima doză de vaccin

cersetor

Oamenii fără acte de identitate pot fi deja introduși în registrul de vaccinare, anunță coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. Continuitatea vaccinării acestora este, însă, des îngreunată de faptul că merg dintr-o zonă a țării în alta.

Este deja activat registrul electronic național pentru vaccinare adresat persoanelor care nu au carte de identitate, în special persoane fără adăpost, a spus, joi, Valeriu Gheorghiţă.

„Acum, instrucțiunea este emisă, centrele de vaccinare știu ce au de făcut. În mod deosebit în aceste cazuri se vaccinează cu echipe mobile. În momentul de față pot să vă spun că sunt 724 de persoane care se încadrează în această categorie care au fost vaccinate cu doza 1 din 1.341 de persoane care sunt în evidență ca fiind în această situație, 674 dintre acestea au făcut și doza a doua, iar 296 inclusiv doza booster”, declară medicul.

Potrivit acestuia, este de multe ori greu să fie asigurată continuitatea schemei de vaccinare, mai ales în cazul persoanelor care sunt fără adăpost și care de multe ori merg dintr-o regiune a țării în altă regiune și sunt foarte greu de regăsit în evidență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.