Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Ozmen, deputat PNL, la Conferința Internațională a Gazului din România: O diplomație fără precedent

facebook.com
Oana Ozmen

Deputatul PNL Oana Ozmen a participat la importanta reuniune a Conferinței Internaționale a Gazului, aflată la a V-a ediție, organizată în România și la care au participat importante personalități din industrie.

”Astazi am avut onoarea să particip în calitate de speaker la a cincea ediție a Conferinței Internaționale a Gazului din Romania – RIGC, organizată de Federația pentru Petrol și Gaze sub auspiciile Ministerului Energiei care a avut ca scop găsirea soluțiilor care pot fi implementate la nivel regional pentru a asigura gazul necesar cetățenilor și mediului de afaceri.

Evenimentul a fost unul unic pentru România,  beneficiind, la invitația ministrului Energiei  Virgil Popescu,care a desfășurat o diplomație fară precedent, de prezența unui număr impresionant de miniștri ai energiei din regiune: Parviz Shahbazov, ministrul energiei din Azerbaidjan, Andrei Spînu, vice-premier, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Republica Modova, Rosen Hristov, ministrul Energiei din Bulgaria, Kostas Skrekas, ministrul Mediului și Energiei din Grecia, Mykola Kolisnyk, ministru adjunct al Energiei din Ucraina, Peter Sztaray, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, Alparslan Bayraktar, ministru adjunct, Ministerul Energiei și Resurselor Naturale din Turcia și George Chikovani, director general JSC – Georgian Oil and Gas Corporation.

Tot  astăzi, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a găzduit, la Palatul Victoria, reuniunea ministerială a miniștrilor Energiei din regiune, aflați la București pentru a participa la RIGC – Romanian International Gas Conference.

Reuniunea a pus accent pe aplicarea proiectelor de întărire a cooperării între țările participante, în vederea asigurării resurselor energetice și a găsirii celor mai bune  soluții pentru întărirea securității energetice a tuturor statelor participante.

În cadrul panelului în care am participat – “Este piața de gaz europeană pregătită pentru hidrogen” – am afirmat că, în prezent,se lucrează la emiterea primului proiect legislativ dedicat hidrogenului. Ne-am bucurat să îl avem alături de noi pe VicePreședintele Camerei Deputaților, Dl.Florin Alexandru Alexe,membru al Comisiei pentru Industrii și Servicii și un susținator a acestui proiect. Deja am organizat un grup de lucru pe hidrogen cu sprijinul Președintelui Comisiei, al Ministrului Energiei cărora le mulțumesc ca au dat curs inițiativei mele. Ne propunem să finalizăm în această sesiunea parlamentară primul proiect legislativ pe hidrogen.

#Hidrogen#Eficiențăenergetică”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.