Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Vlăducă, PSD Dâmboviţa: Cel mai grav efect e afectarea credibilităţii DNA

psd sigla

Deputatul PSD Dâmboviţa, Oana Vlăducă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că afectarea credibilităţii DNA i se pare cel mai grav efect a ceea ce se întâmplă legat de această instituţie, ea adăugând că dacă instituţia nu mai e credibilă, atunci acţiunile de combatere a corupţiei vor fi puse sub semnul întrebării. ''Un subiect contondent, pe care vreau să îl abordez direct şi pe care nu îl putem ocoli în discursul public, este scandalul DNA (...) Cel mai grav efect mi se pare afectarea gravă a credibilităţii DNA, pentru că dacă instituţia nu mai e credibilă, atunci acţiunile de combatere a corupţiei vor fi puse sub semnul întrebării. Iar acest lucru e mult mai grav decât funcţia unei persoane sau a alteia. Este intolerabil ca într-o instituţie a statului român, de forţa şi importanţa DNA, să se inventeze şi falsifice probe şi înscrisuri, să se recurgă la şantaj, ori la eliminarea, discreditarea unor persoane în scop politic'', a afirmat Oana Vlăducă, anunţă Agerpres. Parlamentarul social democrat a adăugat că reacţia pe care a avut-o DNA nu este credibilă.

''Reacţia DNA nu e credibilă. Probele publicate în media centrală sunt mult prea evidente pentru a fi respinse, oricât de mult s-ar întrebuinţa utilii de serviciu. Aici nu mai merge cu pixelul albastru. Nu e vorba doar de înregistrări, ci şi de probe falsificate, care pot fi găsite în dosarele DNA. Este vital ca anchete urgente să stabilească responsabilităţi, legea să fie aplicată şi DNA să-şi recapete statutul şi imaginea de instituţie care combate legal, repet, legal, corupţia şi corupţii. Dacă aceste anchete nu se declanşează, atunci cei responsabili devin ei înşişi complici'', a susţinut deputatul Oana Vlăducă.

Deputatul PSD Dâmboviţa a adăugat că, pentru prevenirea unor astfel de fapte, este necesară reglementarea răspunderii magistraţilor, ea argumentând că ''dacă legea ar fi prevăzut o procedură funcţională privind răspunderea magistraţilor, atunci poate că nu s-ar fi ajuns la astfel de practici, pentru că cei care le desfăşoară s-ar fi temut că pot răspunde în faţa legii''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.