Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OBAG şi fondul Mubadala îşi prelungesc acordul de cooperare la OMV până în 2030

OMV

Principalii acţionari ai grupului petrolier austriac OMV, holdingul OBAG care gestionează participaţiile statului la marile companii din Austria şi Mubadala Investment Company, fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi, au anunţat joi că au convenit să îşi prelungească colaborarea până în 2030, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Acordul semnat de directorul general de la ÖBAG, Thomas Schmid, şi directorul Mubadala Petroleum and Petrochemicals Holding, Mussabeh al-Kaabi, prelungeşte un parteneriat care există între Austria şi Abu Dhabi încă din 1994. Conţinutul acestui acord este ţinut secret.

Ultima dată când acest acord a fost prelungit a fost în 2016 şi peste un an şi jumătate urma să expire. Acum cei doi acţionari cheie de la OMV au decis să-şi prelungească cooperarea pentru încă un deceniu, o dovadă de sprijin pentru grupul petrolier într-un moment în care preţurile reduse la energie şi criza economic globală creează provocări pentru industria energetică.

Reprezentanţii OBAG, holding care deţine o participaţie de 31,5% la OMV, şi Mubadala, cu o participaţie de 24,9%, intenţionează să se întâlnească de două ori pe an pentru a-şi coordona strategia, inclusiv pentru a discuta subiecte ce ţin de componenţa echipei manageriale şi a consiliului de supervizare, a declarat pentru Reuters o sursă din interiorul OBAG. Acesta a adăugat că actualul acord ar fi permis fiecăruia din cei doi parteneri să pună capăt parteneriatului peste 18 luni.

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

"În perioade de criză, o structură stabilă a acţionarilor este crucială pentru siguranţa unor companii globale cum este OMV", a spus directorul general de la ÖBAG, Thomas Schmid.

Emiratele Arabe Unite sunt un investitor la OMV încă din 1994. "OMV rămâne o parte solidă şi importantă a portofoliului nostru", a declarat directorul Mubadala Petroleum and Petrochemicals Holding, Mussabeh al-Kaabi.

ÖBAG deţine în prezent participaţii la 11 companii din Austria, participaţii a căror valoare totală se ridică la aproximativ 19,4 miliarde de euro.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.