Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama, acuzat că "aduce israelienii la uşile cuptoarelor"

obama

Republicanul Mike Huckabee, unul dintre pretendenţii la Casa Albă, l-a acuzat pe preşedintele Barack Obama că-i "aduce pe israelieni la uşile cuptoarelor (crematoriilor)" prin acordul în dosarul nuclear iranian, relatează AFP în pagina electronică, potrivit Mediafax.

Huckabee se referă astfel, într-un interviu pentru site-ul conservator Breitbart, la exterminarea a milioane de evrei de către nazişti. În lagărele de exterminare, călăii gazau victimele şi ardeau, după aceea, cadavrele în cuptoarele crematoriilor, pentru a se debarasa de ele.

Casa Albă nu reacţionase încă, duminică, la această comparaţie, cea mai violentă dintre toate criticile aduse preşedintelui Obama după încheierea unui acord asupra programului nuclear iranian între marile puteri şi Iran.

"Politica externă a acestui preşedinte este cea mai iresponsabilă din istoria Americii. Ea este atât de naivă, încât merge până într-acolo încât să aibă încredere în iranieni", a acuzat Huckabee.

Acordul, care prevede un control strict al activităţilor nucleare iraniene în schimbul unei anulări a sancţiunilor a fost denunţat de către premierul israelian Benjamin Netanyahu, ansamblul dreptei americane şi o parte a taberei democrate a preşedintelui.

Preşedinta Partidului Democrat Debbie Wasserman Schultz i-a cerut, într-un comunicat difuzat duminică, să prezinte scuze.

"Acest discurs, deşi banal în cadrul (alegerilor) primare ale Partidului Republican pentru preşedinţie, nu are ce căuta în politica americană", a subliniat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.