Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama anunță că și NATO va ataca jihadiștii din Irak

jurnalist-decapitat



Liderul de la Casa Albă a promis că această grupare va fi distrusă şi se va acţiona împotriva ei la fel cum s-a procedat şi cu islamiştii din al-Qaida după atacurile de la 11 septembrie 2001. El a mai anunţat că liderii statelor NATO au convenit unanim că jihadiştii sunniţi ai Statului Islamic reprezintă o ameninţare serioasă pentru statele occidentale. 

'Principalii aliaţi din NATO sunt pregătiţi să combată această ameninţare teroristă prin mijloace militare, diplomatice, prin culegerea de informaţii şi aplicarea legii', a indicat Obama după ce miniştrii de externe din 10 state ale Alianţei Nord-Atlantice (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania, Canada, Australia, Turcia, Italia, Polonia şi Danemarca) au convenit la o reuniune în marja summitului asupra constituirii unei 'coaliţii centrale' împotriva Statului Islamic.

Preşedintele Obama a amintit că unii aliaţi au participat deja la acţiunile americane în Irak şi au contribuit alături de SUA în acordarea de sprijin militar autorităţilor de la Bagdad, care au reuşit astfel să oprească ofensiva islamiştilor. El şi-a exprimat speranţa că noul guvern de la Bagdad, ce ar urma să fie constituit săptămâna viitoare, va reuşi să formeze o coaliţie politică internă care să susţină în continuare acţiunile pentru neutralizarea respectivei grupări islamiste radicale.

sursa:agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.