Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama cere Congresului să pună capăt embargoului impus Cubei

Speaker of the House John Boehner addresses the 113th Congress in the Capitol in Washington

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a lansat marti un apel Congresului pentru ridicarea embargoului impus Cubei, în cadrul apropierii istorice dintre cele doua tari, scrie AFP.

'În acest an, Congresul va trebui sa înceapa lucrul pentru a pune capat embargoului' pe care Washingtonul l-a impus Havanei în urma cu peste o jumatate de secol, a mentionat presedintele american în discursul sau despre starea Uniunii în fata Congresului Statelor Unite.

'Când ceea ce faci de 50 de ani nu functioneaza, trebuie sa încerci altceva. Schimbarea politicii noastre fata de Cuba poate pune capat unei ere de neîncredere pe continentul nostru, ridica autoritatilor pretextul sanctiunilor impuse Cubei, poate scoate în evidenta valorile democratice si întinde o mâna prieteneasca poporului cubanez', a dat asigurari liderul de la Casa Alba, în ajunul unei întâlniri diplomatice între cubanezi si americani la Havana.

La cinci saptamâni dupa anuntul apropierii istorice dintre Washington si Havana, delegatiile urmeaza sa se aiba o serie de reuniuni cu usile închise timp de doua zile în capitala cubaneza.

Pe agenda discutiilor, traditionala chestiune a fluxului migrator, obiect al unor frecvente negocieri între cele doua tari, dar mai ales definirea programului de restabilire a relatiilor diplomatice bilaterale, întrerupte în 1961.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.