Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama declară statul Louisiana calamitat

barack obama nato

Preşedintele american Barack Obama a declarat statul Louisiana calamitat după inundaţii soldate cu cel puţin cinci morţi, transmite Reuters. Măsura a fost luată duminică, după ce şeful statului s-a consultat cu guvernatorul Louisianei, John Bel Edwards, a anunţat Casa Albă, transmite agerpres.ro

Echipajele de intervenţie au salvat cel puţin 20.000 de persoane blocate de revărsările fără precedent. Guvernatorul a declarat că oamenii au fost scoşi din automobile şi locuinţe acoperite de ape, din spitale ameninţate de inundaţii în tot sudul statului. Circa 5.000 de persoane şi-au petrecut noaptea de sâmbătă în adăposturi, a declarat Marketa Walters, şefa Departamentului de Servicii pentru Copii şi Familii al Louisianei. Aproximativ 1.700 de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi pentru operaţiunile de salvare.

ALERTĂ pe Aeroportul John Kennedy din SUA. A fost evacuat de urgență, posibile focuri de armă / FOTO


Prognozele meteorologice indică în continuare precipitaţii cauzate de un front atmosferic care se întinde de la Golful Mexic până la fluviul Ohio, în timp ce furtuna care a provocat dezastrul se deplasează spre vest, către Texas. Edwards a făcut apel la populaţie să urmărească situaţia cu atenţie. 

Ca urmare a declarării dezastrului de către preşedinte, vor fi disponibile ajutoare federale în mai multe localităţi, iar lista acestora rămâne deschisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.