Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiecte de artă religioasă în valoare de 7 milioane de euro, recuperate de poliţia italiană

agerpres.ro
targ icoane

Obiecte de artă religioasă în valoare de 7 milioane de euro (8,4 milioane de dolari), printre care un altar flamand vechi de 500 de ani, au fost recuperate de poliţia italiană, informează DPA, potrivit AGERPRES.

Pictura din 1520, aparţinând şcolii flamande şi ilustrând răstignirea lui Iisus, a fost furată de la un institut religios din Mons, Belgia, în 1990, a indicat miercuri un responsabil al departamentului specializat în patrimoniul artistic din cadrul serviciului de carabinieri. 

Potrivit lui Fabrizio Parrulli, comandantul echipei din departamentul respectiv care s-a ocupat de caz, majoritatea artefactelor furate provin din centrul şi sudul Italiei, printre acestea figurând o statuie de marmură a Madonnei cu pruncul din secolul al XVI-lea, sustrasă dintr-o biserică din Napoli. 

Zeci de piese recuperate, printre care statui, picturi, cupe şi relicvarii din aur şi argint, au fost expuse de carabinieri la Roma, înainte de a fi returnate în locaţiile lor originale. 

Potrivit lui Parrulli, 20 de membri ai unui grup infracţional din Napoli au fost daţi în urmărire penală. Anchetele sunt în curs de desfăşurare, existând posibilitatea de a fi identificaţi mai mulţi suspecţi, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.