Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiecte din timpul şederii formaţiei The Beatles în Hamburg în anii '60, scoase la licitaţie la Londra

george martin the beatles

Obiecte din timpul şederii formaţiei The Beatles în oraşul Hamburg în anii 1960 sunt scoase la licitaţie la Londra, relatează dpa.

Casa de licitaţii Bonhams a scos la vânzare 15 articole, inclusiv scrisori şi fotografii, din timpul sejurului celor patru membri ai formaţiei în oraşul german în perioada 1960-1962.

Un lot include, de asemenea, o cerere de viză pe mai multe pagini a lui John Lennon.

Documentul prezintă o fotografie a lui Lennon, detalii despre locul în care locuia, alte informaţii personale şi semnătura acestuia.

Documentele lui Lennon - care a murit în 1980 după ce a fost împuşcat - au o valoare estimată între 120.000 şi 140.000 de lire sterline (167.000 - 195.000 de dolari).

De asemenea, sunt scoase la licitaţie scrisori de la Lennon şi Paul McCartney către fotografa Astrid Kirchherr, care a devenit cunoscută pentru fotografiile ei alb-negru cu trupa britanică şi care a fost logodită cu fostul membru al formaţiei, Stuart Sutcliffe.

Timpul petrecut în Hamburg este considerat extrem de important pentru istoria trupei britanice.

Colecţia oferă o "privire rară" asupra unei perioade de dezvoltare a formaţiei înainte de a deveni faimoasă, a declarat Katherine Schofield de la casa de licitaţii Bonhams.

"Când Beatles au sosit la Hamburg, erau doar băieţi din Liverpool, iar majoritatea lor nu părăsise niciodată Anglia. Când au plecat, ei erau deja bărbaţi", a spus Schofield.

"Faptul că au susţinut peste 500 de concerte în Hamburg i-a făcut cea mai mare trupă din toate timpurile", a mai spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.