Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiecte rare, precum o mască Darth Vader și ochelarii lui Harry Potter, scoase la licitație

harry potter

Obiecte de colecție din francize cinematografice celebre, precum o mască rară Darth Vader și ochelarii lui Harry Potter, vor fi scoase la vânzare pe 25 și 26 septembrie, la casa de licitații Profiles in History din Los Angeles, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Setul format din masca Darth Vader și o cască, folosite în filmul "Războiul stelelor: Imperiul contraatacă/ Star Wars: The Empire Strikes Back" (1980) de actorul britanic David Prowse, este evaluat la o sumă cuprinsă între 250.000 și 450.000 de dolari și ar putea deveni cel mai scump lot vândut la licitație din această franciză.

"Orice obiect din trilogia originală este foarte greu de găsit", a declarat Brian Chanes, de la casa de licitații Profiles in History.

Citește și: Telefoanele vor fi interzise la următoarele concerte susţinute de Madonna

Cea mai scumpă piesă de colecție din "Războiul stelelor" vândută la licitație până în prezent este o cameră de 35 de milimetri folosită de regizorul George Lucas, care a fost cumpărată cu 625.000 de dolari, în 2011.

La licitația din septembrie va mai fi disponibilă o pereche de ochelari purtată de actorul Daniel Radcliffe în filmul "Harry Potter și Piatra Filosofală/ Harry Potter and the Sorcerer’s Stone" (2001), estimată la 30.000 de dolari.

Li se alătură două costume din filmul "Titanic"(1997), purtate de actorii Kate Winslet și Leonardo DiCaprio, evaluate la 50.000 - 70.000 de dolari, un costum purtat de dublura lui Judy Garland pentru rolul Dorothy din "Vrăjitorul din Oz" (1939), evaluat la 350.000 - 500.000 de dolari, piese din francizele "Alien" și "King Kong".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.