Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiectiv mai puțin obișnuit pentru Jair Bolsonaro în cadrul vizitei în SUA - Sediul CIA

Jair Bolsonaro

Pentru prima sa deplasare oficială în Statele Unite, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a ales să efectueze luni o vizită mai puţin obişnuită din partea unui lider străin: sediul CIA, relatează AFP preluată de Agerpres.

Această deplasare la cartierul general al agenţiei centrale americane de informaţii, la periferia Washingtonului, a fost anunţată de Eduardo Bolsonaro, unul dintre fiii preşedintelui de extremă dreaptă, care face parte din delegaţie.

"Merg acum cu preşedintele şi miniştrii la CIA, una din cele mai respectate agenţiile de informaţii din lume", a scris pe Twitter acest responsabil care joacă un rol major în apropierea dintre Brasilia şi dreapta ultraconservatoare americană.

"Va fi o excelentă ocazie de a discuta chestiuni regionale cu experţi de primă clasă", a adăugat Eduardo Bolsonaro care este şi deputat federal.

Jair Bolsonaro, care urmează să fie primit marţi de Donald Trump la Casa Albă, intenţionează să încheie o alianţă conservatoare cu omologul său american, pentru care nu îşi ascunde admiraţia.

Vizita preşedintelui Bolsonaro are, de asemenea, ca scop întărirea relaţiilor economice dintre Washington şi Brasilia şi dezvoltarea cooperării lor tehnologice, în special pe baza unui acord care să permită Statele Unite să îşi lanseze sateliţii dintr-o regiune ecuatorială a Braziliei.

Cei doi şefi de stat vor reafirma, totodată, linia dură împotriva preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, asupra căruia doresc să mărească presiunile.

Sosit duminică la Washington, cu ocazia primei sale vizite în străinătate pentru o întâlnire bilaterală de la preluarea mandatului la 1 ianuarie, Jair Bolsonaro l-a avut ca oaspete la cină pe Steve Bannon, fost strateg politic al lui Donald Trump, precum şi alte personalităţi conservatoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.