Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP acuză: Obiectivele AUR sunt de a pângări simbolurile naţionale, de a falsifica Istoria şi de a compromite ideea de patriotism prin circ ieftin

pmponline.ro
PMP sigla

”Circul făcut de George Simion cu ocazia sărbătoririi, la Iaşi, a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române dovedeşte încă o dată că liderii AUR nu au nimic sfânt în ei. Scopurile lor sunt falsificarea sentimentului patriotic şi pângărirea simbolurilor naţionale pentru a ajuta Rusia în cadrul unui război hibrid pe care îl poartă împotriva Europei. Personal, George Simion nu este decât un agitator – unul dintre cei mai talentaţi foşti lideri de galerie, capabil să genereze haos şi violenţe. De aceea a şi fost recrutat în acest război politic de partea întunecată”, acuză PMP într-un comunicat de presă

”Zilele naționale sunt momente de sărbătoare. Or, AUR şi Simion, politicieni lipsiți de scrupule, nu fac altceva decât să disemineze în spaţiul public discursul urii, încercând în mod disperat să umbrească solemnitatea unor momente înălţătoare din istoria noastră naţională. Este genul de relativism istoric pe care încearcă să-l colporteze Federaţia Rusă în ţările din fostul bloc estic în speranţa că, astfel, vor crea probleme Uniunii Europene.

PMP consideră că nu întâmplător chiar în ziua în care George Simion se prezenta lumii ca un Braveheart de Dâmboviţa cu cerneala şiroindu-i pe faţă, AUR a anunţat că îl va avea preşedinte de onoare pe Călin Georgescu, cel care susţinea recent că „şansa României este înţelepciunea rusească”. La fel cum este cât se poate de evident că o asemenea propunere vine în prag de agresiune a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, un stat vecin suveran.

O altă tehnică incalificabilă a AUR este reanimarea curentului antisemit în România. Este plin internetul de înregistrări video cu Călin Georgescu, noul stindard axiologic al AUR-ului rusesc, care îi declară eroi naţionali pe cei responsabili de Holocaust. Or, în România, Holocaustul a dus la exterminarea a 280.000 – 380.000 de evrei și 11.000 de romi, potrivit Raportului oficial al Comisiei Wiesel.”, se mai spune în comunicatul remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.