Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiectivul echipei naționale de rugby a României în 2024: podiumul la Rugby Europe Championship

rugby.ro
rugby

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, pentru AGERPRES, că în 2024 obiectivul noului staff tehnic al echipei naţionale de rugby a României, condus de francezul David Gerard, este clasarea pe podiumul Rugby Europe Championship.

"Având în vedere că suntem la startul unui nou ciclu de patru ani, după schimbările care au loc la echipa naţională după Cupa Mondială, cred că o clasare pe podiumul Rugby Europe Championship este o necesitate şi un obiectiv pentru noul staff tehnic şi pentru grupul de jucători care vor evolua pentru 'stejari'", a declarat Petrache pentru AGERPRES.

Totodată, Petrache a anunţat schimbări şi în ceea ce priveşte competiţia internă, în acest sens fiind consultaţi reprezentanţii cluburilor, conform Agerpres.

"Pentru celelalte echipe naţionale suntem într-un plin proces de regândire şi reorganizare a pregătirii, ţinând cont de noile realităţi economice şi sociale. Ce le pot cere eu sportivilor când le putem oferi atât de puţine? La nivelul competiţiei interne vor fi modificări importante, pe care le decidem împreună cu cluburile chiar la această oră", a precizat Petrache.

În ceea ce priveşte activitatea federaţiei în 2023, preşedintele FRR a afirmat că anul a fost marcat de participarea echipei naţionale la Cupa Mondială din Franţa, ceea ce a reprezentat o bornă importantă având în vedere că "stejarii" s-au aflat printre cele mai bune 20 de selecţionate din lume.

"Pentru Federaţia Română de Rugby, anul 2023, a fost marcat de participarea la Cupa Mondială de Rugby. Echipa a avut meciuri extrem de dificile în 'grupa morţii', dar faptul că am fost printre cele mai bune 20 de echipe din lume este o bornă importantă pentru noi", a spus Petrache.

Oficialul FRR a afirmat totodată că nimeni nu a fost "fericit" în privinţa rezultatelor obţinute la Cupa Mondială, precizând însă că suporterii ar trebui să ia în calcul şi condiţiile oferite sportivilor.

"Că rezultatele nu au fost cele aşteptate de suporteri, clar, nu a fost nimeni fericit cu asta, dar cred că ar trebui ca aşteptările românilor să fie în acord cu condiţiile care se oferă sportivilor", a completat acesta.

El i-a nominalizat pe toţi participanţii la Cupa Mondială din Franţa drept cei mai buni sportivi ai anului 2023, precizând că rezultatele, deşi negative, au oferit lecţii valoroase.

"Pentru mine, lotul care a participat la Cupa Mondială este, de departe, pe prima poziţie în acest top. Am participat la această competiţie, în ciuda unor provocări semnificative în perioada de pregătire, inclusiv întâlnirea cu echipe de top mondial în 'grupa morţii'. În ciuda rezultatelor, jucătorii au arătat o adaptabilitate şi o rezilienţă remarcabile pe parcursul turneului. Deşi România a avut momente dificile în cadrul turneului, aceste experienţe au oferit lecţii valoroase. Această experienţă serveşte ca un punct de referinţă pentru viitoarele aspiraţii ale echipei naţionale'', a subliniat Alin Petrache.

Tehnicianul francez David Gerard îl va înlocui pe Eugen Apjok la conducerea echipei tehnice a selecţionatei de rugby a României, de la începutul anului viitor, a anunţat, vineri, Federaţia Română de Rugby.

În vârstă de 46 de ani, acesta a fost antrenorul pachetului de înaintare al echipei Portugaliei la Cupa Mondială de rugby din Franţa din această toamnă, colaborarea cu 'Os Lobos' începând încă din ediţia 2023 a Rugby Europe Championship.

Echipa naţională de rugby a României a încheiat cu înfrângeri pe linie participarea la Cupa Mondială din Franţa. Prima reprezentativă a pierdut cu scorul de 8-82 cu Irlanda, liderul la zi din ierarhia mondială, 0-76 cu Africa de Sud, campioana mondială en titre, 0-84 cu Scoţia şi 24-45 cu Tonga în Grupa B a CM 2023.

În meciuri test care au precedat Cupa Mondială, ''stejarii'' au pierdut acasă cu SUA (17-31) şi în deplasare cu Georgia (6-56) şi Italia (7-57).

În Rugby Europe Championship 2023, naţionala României s-a clasat pe locul al treilea, după ce a învins echipa Spaniei cu scorul de 31-25. Competiţia a fost câştigată de reprezentativa Georgiei, după ce a învins în finală echipa Portugaliei cu scorul de 38-11. În grupă, România a învins Polonia acasă cu 67-27, Belgia în deplasare cu 56-5, pierzând în deplasare cu Portugalia, 20-38. În semifinale, România a fost învinsă de Georgia cu 31-7, la Tbilisi.

La Jocurile Europene din Polonia, echipele de rugby în VII ale României s-a clasat pe ultimul loc (12) la masculin şi pe 10 la feminin.

Selecţionata Romanian Wolves va juca sâmbătă 16 decembrie pentru locul al treilea în Rugby Europe Super Cup, după ce a câştigat toate meciurile din grupă, 76-7 acasă cu Bohemia Rugby Warriors, 31-5 în deplasare cu Delta şi 60-5 în deplasare cu Brussels Devils. În semifinale, ''lupii'' au pierdut la Budapesta cu Tel Aviv Heat, 6-31, iar în meciul pentru poziţia a treia vor înfrunta Castilla y Leon Iberians.

Naţionala de rugby a României va participa în 2024 la Rugby Europe Championship, în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia. ''Stejarii'' vor debuta în deplasare, pe 3 februarie, cu Polonia, după care vor avea două meciuri pe teren propriu, cu Belgia, pe 10 februarie şi cu Portugalia, pe 17 februarie. După partidele din grupă vor urma meciurile de clasament. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania şi Ţările de Jos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.