Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiectivul lui Ludovic Orban privind legea bugetului pe 2020: Despre ce opțiune vorbește premierul în cazul unui 'boicot' din partea PSD

buget

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că, în măsura în care Guvernul va simţi că există "un boicot" în Parlament din partea PSD privind dezbaterea pe proiectul bugetului de stat pe anul viitor, are la îndemână şi angajarea răspunderii, ca o doua opţiune.

"Vom avea discuţii cu toţi partenerii politici şi vom decide care este cea mai bună soluţie în condiţiile în care noi putem să finalizăm proiectul legii bugetului de stat până, aproximativ, în jurul datei de 20 decembrie. În cazul în care există disponibilitate din partea formaţiunilor parlamentare de a avea o dezbatere normală, care să ne ofere o minimă garanţie că se finalizează cu vot până la 31 decembrie, 30 decembrie e luni, 31 decembrie e marţi, în mod normal, se poate finaliza dezbaterea, se poate da votul final, în măsura în care există această disponibilitate vom merge pe calea dezbaterii parlamentare şi asta ne-am dori-o. Sigur că, dacă simţim că există un boicot, aşa cum am văzut declaraţii din partea unor lideri PSD, avem şi varianta angajării răspunderii, care, în momentul de faţă, e a doua opţiune a mea", a explicat Orban, după vizita pe care a efectuat-o la platforma de la Măgurele la proiectul Extreme-Light Infrastructure - Nuclear Physics, conform agerpres.ro.

Ludovic Orban a plecat să caute voturi în Parlament: apel către grupurile parlamentare


Potrivit prim-ministrului, obiectivul este ca, până la 31 decembrie, România să aibă legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020.

"Practica de până acum a multor Guverne de a amâna dezbaterea şi adoptarea bugetului este profund dăunătoare pentru economia românească şi pentru societatea românească. Orice firmă, orice instituţie, orice cetăţean, indiferent că este pensionar, că este angajat în mediu privat trebuie să ştie cum se alocă resursele bugetului de stat, astfel încât să poată facă un plan de afaceri, un plan de viaţă. (...) De asemenea, autorităţile locale trebuie să ştie foarte clar ce resurse au ca să poată să-şi adopte bugetele locale şi, mai ales, să-şi înceapă proiectele de investiţii, pentru că neadoptarea bugetului local sau a bugetului de stat împiedică lansarea de noi investiţii", a susţinut Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.