Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiectivul următoarelor 5 luni: Donbasul urmează să fie ocupat total de către separatiști

harta donbas

Miliţiile separatiste proruse din provincia ucraineană Doneţk cred că vor reuşi să preia controlul acesteia până la sfârşitul anului, a spus luni un reprezentat al separatiştilor proruşi, potrivit agenţiei EFE.

''Avem un anumit avans, iar în ce priveşte viitorul, nu vom da date concrete, dar eliberarea Donbasului se va încheia anul acesta'', a afirmat la postul de televiziune rus Rossiya 24 purtătorul de cuvânt al separatiştilor, Eduard Basurin, scrie agerpres.ro.

După ce a cucerit Severodoneţk şi Lisiceansk, ultimele oraşe majore din Lugansk, cealaltă provincie separatistă prorusă din Donbas, armata rusă a încheiat ocuparea acesteia din urmă, deşi oficiali ucraineni afirmă că trupele ruse încă nu au ajuns la graniţele ei administrative.

Armata rusă se concentrează acum pe înaintarea în Doneţk, iar miliţiile proruse din Lugansk au susţinut luni că au preluat controlul asupra localităţii Siversk, un important nod feroviar în Doneţk şi care este considerat de ruşi esenţial în continuarea ofensivei lor. Oficialii ucraineni nu au comentat deocamdată acest anunţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.