Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obligaţiunile Agricover Holding în valoare de 40 milioane euro debutează miercuri la Bursa de Valori Bucureşti

BVB

Prima emisiune de obligaţiuni Agricover Holding va intra la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) miercuri, 31 martie.

Obligaţiunile Agricover vor fi tranzacţionate sub simbolul AGV26E (ISIN - RO1ZD96WS646).

Debutul obligaţiunilor Agricover la tranzacţionare va fi marcat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare, care va putea fi urmărită pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucureşti (Facebook şi YouTube).

Compania a derulat, în perioada 25 - 29 ianuarie 2021, un plasament privat prin care a atras 40 de milioane euro de la investitori. În cadrul plasamentului privat au fost scoase spre vânzare 800 de obligaţiuni denominate în euro, cu o valoare nominală de 50.000 de euro. Obligaţiunile sunt negarantate, au o maturitate de cinci ani şi o dobândă de 3,5% p.a.

Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi utilizate pentru finanţarea subsidiarei Agricover Credit IFN în vederea susţinerii strategiei sale de creştere, care preconizează menţinerea unui ritm alert de creştere al creditării fermierilor, comparabil cu cel înregistrat anterior anului 2020.

BCR şi BRD-Groupe Societe Generale (BRD) au intermediat plasamentul privat şi, totodată, listarea obligaţiunilor la BVB.

Acţionarul majoritar al Agricover Holding este preşedintele CA, Jabbar Kanani, cu o participaţie de 87,269% din capitalul social subscris şi vărsat. Un alt acţionar important este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care deţine 12,727% din acţiunile Agricover Holding.

Agricover Holding este prezent pe pieţele de agri-business, agri-finance şi agri-food, prin subsidiarele sale: Agricover, Agricover Credit IFN şi Abatorul Periş. Cu un model de business puternic integrat, Grupul Agricover oferă soluţii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România. În prezent, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding îşi desfăşoară activitatea peste 1.050 de angajaţi. Grupul deserveşte un portofoliu de peste 6.500 de clienţi fermieri, care exploatează peste 2,4 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.