Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obligativitatea măștilor revine în unele spitale pe măsură ce cazurile de COVID și gripă cresc alarmant

CNBC
post pandemie masca

Spitalele din cel puțin patru state americane au reintrodus obligativitatea folosirii măștilor, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID, gripă sezonieră și alte boli respiratorii.

Unitățile de sănătate din New York, California, Illinois și Massachusetts au impus obligativitatea măștilor în rândul pacienților și al furnizorilor, informează mediafax.

Comisarul pentru sănătate din New York, Dr. Ashwin Vasan, a declarat miercuri că obligativitatea măștilor a fost reintrodusă în toate cele 11 spitale publice din oraș, în 30 de centre de sănătate și în cinci unități de îngrijire pe termen lung.

"Ceea ce nu ne dorim este un deficit de personal. În valul omicron din 2022 cele mai mari probleme nu au fost doar oamenii care s-au îmbolnăvit, ci și faptul că aveam o mulțime de angajați din prima linie a sănătății, infectați cu COVID", a declarat Vasan pentru WABC, citat de Reuters.

Cele mai recente date săptămânale de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au arătat că au fost peste 29.000 de spitalizări din cauza COVID în SUA în perioada 17-23 decembrie, în creștere cu peste 16% față de săptămâna precedentă.

CDC a raportat, de asemenea, peste 14.700 de spitalizări cauzate de gripă în aceeași perioadă.

Obligativitatea măștilor a fost un punct sensibil din punct de vedere politic și cultural în timpul pandemiei de COVID, stârnind furia celor care nu au fost de acord cu sfaturile medicilor și care au considerat că măștile nu au făcut mare lucru pentru a opri răspândirea bolii.

O Curte Supremă dominată de conservatori a anulat mandatul federal al președintelui Joe Biden privind vaccinarea sau testarea pentru companii, iar un judecător numit de predecesorul său republican a anulat mandatul său privind utilizarea măștilor în transportul public.

A existat, de asemenea, un resentiment profund în rândul celor care purtau măști și au simțit că sănătatea lor a fost pusă în pericol de cei care nu le purtau.

Mai mult de 1,1 milioane de americani au murit din cauza COVID, arată cifrele CDC, o rată mai mare decât cea a majorității celorlalte țări bogate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.