Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OBSEDAȚI SEXUALI pe o platformă de jocuri online: S-a început blocarea utilizatorilor suspecți, după cazuri de abuz sexual, dar şi de limbaj

FIFA 2020
jocuri online

Platforma de streaming pentru jocuri Twitch a anunţat că a început blocarea utilizatorilor după ce mai multe persoane au semnalat cazuri de abuz sexual, dar şi de limbaj, relatează BBC, potrivit news.ro.

Într-un comunicat publicat online, Twitch a spus că „a prioritizat” gestionarea „celor mai grave cazuri” de abuz sexual. Serviciul analizează cazurile pe cât de rapid posibil şi va suspenda permanent anumiţi utilizatori.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

Zeci de femei au semnalat recent că au fost agresate sexual de oameni din industria jocurilor.

Pentru a atrage atenţia conducerii platformei, marţi, utilizatori din întreaga lume au evitat să folosească Twitch.

Twitch nu a numit utilizatorii care au fost interzişi, însă joi Brad Jolly, cunoscut ca BlessRNG, a fost unul dintre cei care au absentat de pe platformă. Recent, el a transmis, după ce a fost acuzat de abuz sexual: „Fără să gândesc, am făcut anumite lucruri abuzive şi urăsc că am făcut asta. Trageţi la răspundere abuzatorii. Aici mă includ şi pe mine”.

Twitch a mai precizat că îi încurajează pe toţi cei care au informaţii relevante să vorbească pentru a sprijini la analiza acuzaţiilor.

„În cele mai multe cazuri, presupusele incidente au avut loc în afara Twitch şi avem nevoie de mai multe informaţii pentru a face o constatare. În anumite cazuri va fi nevoie să raportăm autorităţilor competente, care pot face o investigaţie mai riguroasă”.

Citește și: USR are dovada: S-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut

Utilizatorii au susţinut că Twitch nu a acţionat suficient de rapid privind acuzaţiile de abuz, precum blocarea utilizatorilor care folosesc un limbaj rasist sau homofob.

Platforma a anunţat că lucrează pentru a îmbunătăţi tehnologia spre a detecta limbajul ofensator şi că vrea să fie „un mediu mai sigur”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.