Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Observații despre Omicron din spitalele românești: S-a redus la jumătate numărul pacienților internați, comparativ cu valul patru

spitalul sf sava

Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad este la jumătate la începutul valului cinci al pandemiei faţă de începutul valului patru, raportat la acelaşi număr de infectări zilnice şi incidenţă similară la nivel de judeţ şi municipiul Arad.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat joi, pentru AGERPRES, că datele existente până acum cu privire la valul cinci arată că numărul persoanelor care ajung în spital este mai mic, fapt care este pus pe răspândirea variantei Omicron, care ar provoca simptome mai uşoare.

"Dacă studiem datele din cele două valuri, putem constata că avem mai puţini pacienţi internaţi atât pe secţiile COVID şi cât şi pe secţiile de terapie intensivă. Cu toate acestea, mesajul este unul de prudenţă, având în vedere că Omicron se va răspândi mai mult decât s-a răspândit varianta Delta. În plus, acoperirea vaccinală în România este mult mai mică decât în alte ţări care trec prin valul Omicron şi unde studiile arată, de asemenea, că există mai puţine spitalizări şi decese decât în valul Delta. Datele internaţionale ne arată că şi în acest val majoritatea celor internaţi sunt nevaccinaţi", a declarat Horea Timiş.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de SCJU Arad la solicitarea AGERPRES, referitoare la internările COVID de la începutul valului patru al pandemiei şi de la începutul valului cinci (două săptămâni), numărul de internări este cu aproximativ 50% mai mic în prezent.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.