Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc și groază la vârful PNL. Fostul baron de Buzău a turnat tot

În ultimul timp s-a observat o anumită răceală la vârful PNL. Dacă mai acum câteva săptămâni amușinau ca vulturii să combine și să șmenuiască anumite transferuri în Parlament și nu numai pentru a ocupa pozițiile deținute de social-democrați și aliații lor, acum se poate lesne observa o tăcere mormântală spartă când și când de oameni din eșalonul II dornici de afirmare.

Ce e determinat tăcerea bruscă? Fostul lor coleg de partid (trecut apoi cu arme și bagaje strategic la PSD în așteptarea lui Ponta președinte care nu a mai fost să fie întru salvarea de DNA) a decis că nu e cazul să plătească doar el. Ca atare s-a pus pe spus tot - primul mare pește picat a fost, așa după cum stiripesurse.ro (vezi AICI) a relatat deja, fostul consilier prezidențial George Scutaru.

Cristinel Bîgiu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau se dovedeste deja un „denuntator model”, oferind organelor de ancheta nu doar ponturi valoroase, dar si probele audio si imagistice necesare urgentarii anchetelor, susțin surse judiciare.

Deși nu a crezut vrăjitoarele pe cuvânt - CITEȘTE AICI CE I-AU PREZIS ACESTEA - fostul baron si-a luat toate masurile necesare pentru a se pune la adapost. Mai intai, in luna aprilie a anului trecut a divortat în secret, la notar, incercand sa-si salveze astfel averea. Dupa care a inceput sa-i cheme la masa la restaurantele de fite din Parcul Herastrau pe toti colegii aflati la varful PNL, pentru a le propune diverse combinatii. Si se pare ca astfel a strans un portofoliu extrem de interesant cu privire la fruntasii liberali. Care se adauga la „extrasurile de cont” cu privire la sutele de mii de euro, bani luati din spaga si dati mai departe pentru campaniile electorale ale PNL-ului.

Primul mare denunț l-a făcut împotriva lui Cristian David, fost ministru de Interne. Cu probele pe masă judecătorii au decis instant trimiterea la răcoare a fostului șef al MAI.

Urmatoarea victima a lui Bagiu pare sa fi fost George Scutaru, liderul liberalilor buzoieni la acea data. Care, in asteptarea citatiei la DNA, a fost mazilit de urgenta din inalta functie ocupata la Palatul Cotroceni.

Pe lista scurtă ar urma potrivir unor surse judiciare alte nume grele: actualul viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, Bogdan Olteanu, dar și premierul din umbră al PNL, Cătălin Predoiu (candidatura cu cântec de la Buzău din partea PNL de la Buzău), dar și lideri de frunte al vechiului PNL ca Teodor Atanasiu și Dan Motreanu (via ASF).

Se pare că toate întâlnirile lui Bîgiu cu cei de mai sus și numai au fost înregistrateși păstrate pentru zile ca cele de acum când în speranța unei soarte mai blânde le folosește.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.