Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc în Grecia - Un jurnalist celebru a fost asasinat în stil mafiot la Atena

Twitter
asasinat

Doi bărbaţi înarmaţi aflaţi pe o motocicletă au împuşcat mortal vineri un proeminent ziarist grec în apropierea domiciliului acestuia din Atena, a anunţat poliţia greacă, citată de Reuters şi AFP potrivit Agerpres.

George Karaivaz, un ziarist experimentat care lucra pentru postul STAR TV, era binecunoscut publicului grec pentru investigaţiile sale legate de infracţiunile de drept comun. El lucra de asemenea pentru presa scrisă şi avea o pagină web specializată în investigaţii poliţieneşti.

Potrivit poliţiei, Karaivaz a fost ucis vineri dimineaţă de doi indivizi neidentificaţi ce se deplasau cu o motocicletă şi au tras mai multe gloanţe în apropierea casei ziaristului în Alimos, în sudul Atenei. El a murit imediat, iar la locul asasinatului au fost găsite 15-17 cartuşe.

Vestea a provocat o undă de şoc în mediul jurnalistic grec, iar numeroase mass-media şi-au întrerupt programele.

Un responsabil al poliţiei elene a declarat că investigarea acestui caz ţine mai degrabă de competenţa poliţiei criminalistice decât de unitatea anti-teroristă.

Asasinatele comise de grupuri înarmate sunt frecvente în capitala Greciei, dar în acest caz nu se cunoaşte deocamdată posibila motivaţie a crimei. Deşi locaţiile mass-media private sunt adesea ţinta atacurilor cu bombe sau actelor de vandalism în Grecia, asasinatele în rândul ziariştilor sunt totuşi rare.

În anul 2010, un alt jurnalist grec de investigaţii şi de asemenea blogger, Socratis Giolias, a fost ucis în faţa casei sale într-o suburbie a Atenei. Asasinatul a fost revendicat atunci de un grup de extremă-stânga, dar poliţia nu a identificat nici până în ziua de azi autorii crimei.

George Karaivaz era căsătorit şi avea un copil. Potrivit primelor informaţii date de poliţie, el nu a sesizat autorităţile că ar fi primit ameninţări şi nici nu a cerut protecţia poliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.