Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în lumea maneliștilor din cauza Fiscului: Ce s-a întâmplat

Zece mii de lei în doar câteva secunde, fără număr într-o seară de spectacol. Şi tot fără număr sunt şi averile nedeclarate pe care Fiscul a început să le scoată la lumină, după doi ani, ce-i drept.

Doar într-o lună inspectorii au dat de peste 2 miliarde şi jumătate de lei, bani nedeclaraţi la Fisc, de către manelişti, interlopi, cămătari, dar şi politicieni, oameni de afaceri şi vedete.

Citește și: BOMBĂ în PNL: Senatorul Tudor Barbu, prins cu înregistrări incendiare

Până acum au fost controlate peste trei sute de persoane. La 18 dintre ele s-au găsit, la fiecare, peste 20 de milioane de lei, bani nejustificaţi. Adică aproape 4 milioane şi jumătate de euro de fiecare.

Alti 35 apar cu sume intre 10 si 20 de milioane de lei, 48 - intre 5 si 10 milioane, si 118 - intre 1 milion si 5 milioane de lei. Si lista continua. Nu vorbim de intreaga avere, ci de diferenţa care nu poate fi justificată prin veniturile declarate.

Citește și: Elena Udrea, la un pas să fie dată afară din sala de judecată: Cum s-a dus la ÎCCJ / FOTO

Un calcul simplu arată că cele 300 de persoane sunt bănuite că au ascuns de FISC aproape 600 de milioane de euro.

Acum, dacă toţi aceştia vor să-şi păstreze averile, trebuie să facă rost de acte şi să justifice până la ultima bancnotă. Adică - banii câştigaţi fără număr la cântări, vilele de lux, maşinile scumpe sau bijuteriile. Dacă în urma verificărilor, inspectorii ANAF vor demonstra că toţi banii aceştia n-au fost declaraţi, atunci vor lua impozitul de 16 la sută. Iar asta ar însemna 100 de milioane de euro.

Citește și: IPOTEZĂ Apare partidul Untold, cu Emil Boc președinte

Dacă până acum se lăudau cu banii pe care-i câştigă cu nemiluita de la nunţi şi botezuri, acum maneliştii au altă variantă. Spun că toţi banii lor sunt curaţi şi la vedere, iar dedicaţiile sunt doar pentru spectacol.

Inspectorii nu se vor opri doar la număratul caselor, maşinilor şi terenurilor. Vor verifica şi rudele celor suspecţi: soţul, soţia, copilul, nepotul sau părinţii.

Verificările ar putea dura între şase luni şi un an. Iar dacă inspectorii vor bănui că evazioniştii şi-au mutat averile în străinătate, vor cere informaţii şi din afara ţării. Dintre cei 313, cei mai multi sunt din Ilfov, Bucuresti, Suceava, Buzau si Tulcea.

Citește și: Ce ministru PSD a fost lângă Gigi Becali în lojă, la umilința cu Rosenborg / FOTO

Deocamdată, Fiscul nu le-a facut publice numele, nici macar domeniile de activitate. In final, vor fi verificati 7.897 de romani care au vile, terenuri, conturi impresioante la banci, masini scumpe sau yahturi, desi veniturile lor nu ar justifica asemenea averi.

Potrivit ANAF, au fost selectati deja primii 60 de inspectori care se vor ocupa exclusiv de aceste cazuri, fiecare fiind insarcinat cu verificarea a 5 contribuabili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.