Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc în lumea medicală! Profesorul care a dezvoltat primul test rapid pentru COVID a murit la 51 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Andrew Brooks, care a dezvoltat primul test rapid din salivă pentru depistarea coronavirusului, a murit la 51 de ani. Descoperirea sa a ajutat milioane de oameni să obțină rezultatele rapid chiar în primele zile ale pandemiei.

Andrew Brooks, profesor de cercetare la Universitatea Rutgers, care a dezvoltat primul test rapid din salivă pentru coronavirus, a murit pe 23 ianuarie în Manhattan, la vârsta de 51 de ani, potrivit The New York Times, scrie Mediafax.

Cauza morții lui Andrew Brooks a fost un atac de cord, a spus sora sa, Janet Green.

Lovitură de stat militară în Myanmar. Președintele, premierul și șefii partidelor din opoziție arestați. A fost declarată starea de urgență pentru un an

În aprilie 2020, când testele pentru coronavirus erau rare și rezultatele se obțineau greu, dr. Brooks a primit aprobarea de urgență a Administrației pentru Alimente și Medicamente pentru tehnica sa, care promitea să crească radical viteza și siguranța procesului de testare.

„În loc să aveți un tampon nazo- sau orofaringian care este plasat în nas sau adânc în gât, trebuie pur și simplu pusă salivă într-un tub”, a spus el pentru Bill Hemmer de la Fox News adăugând: „Nu necesită colectarea de către un lucrător medical”.

În cele 10 luni de când dr. Brooks a primit aprobarea, lucrătorii din domeniul sănătății au efectuat mai mult de patru milioane de teste folosind metoda sa, care rămâne unul dintre cele mai fiabile mijloace de a determina dacă cineva are coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.