Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc în lumea politică din Italia! Premierul și șase miniștri sunt cercetați penal; sunt verificați pentru cum au gestionat epidemia

justitie

Procuratura Romei a deschis o anchetă pe numele prim ministrului şi al cabinetului de miniştri în urma plângerilor depuse de asociaţii, cetăţeni şi avocaţi din Italia, relatează Mediafax.

Italia este departe de a-şi trage sufletul după uraganul pandemic care i-a afectat 2,5% din populaţie.

Cabinetul de Miniştri în frunte cu premierul Giuseppe Conte a primit, joi, înştiinţarea că va fi anchetat cu privire la felul cum a gestionat criza sanitară în ultimele luni.

Procuratura Romei, la sesizarea victimelor pandemiei şi avocaţior acestora, va audia depoziţiile deminitarilor italieni.

Societatea civilă acuză autorităţile că au întârziat închiderea zonelor roşii pentru a preveni răspândirea virusului. Pe aceeaşi linie merge şi Comitetul victimelor Covid19 "Noi Denunciamo" dar la Tribunalul din Bergamo, cel mai afectat oraş al pandemiei.

Mai mult, ajutat de fostul general Pier Paolo Lunelli, expert NATO în războiai bacteorologice, comitetul va prezenta un raport care demonstrează că ultimul protocol epidemiologic al Italiei datează din 2006.

Asociaţia reprezintă 250 de familii ale victimelor de Covid19 din Bergamo. Mărturiile acestora au ajuns la Tribunalul din Bergamo.

"Am putea să spunem că măsurile ar fi trebuit aplicate încă de la începutul lunii ianuarie când o pereche de chinezi demonstrată pozitiv au călătorit prin toată Italia şi au transmis virusul mai departe", a spus Stefano Fusco, preşedintele Comitetului "Noi Denunciamo" din Bergamo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.