Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, despre cei care susțin că situația este scăpată de sub control: 'Suntem la răscruce'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că este normal ca starea de alertă să fie prelungită. Arafat este de părere că în situația actuală țara noastră nu se află într-o stare de normalitate. Oficialul i-a criticat pe cei care răspândesc manipulări și care contestă măsurile luate de autorități.

„Prognozele au mai fost făcute și trebuie luate în serios. Ele arată un trend. Acest trend poate să continue sau să fie oprit. El poate fi încetinit dacă măsurile sunt respectate. Locurile la terapie intensivă sunt în presiune. Noi avem în medie 1400, 1300 de cazuri noi pe zi. Un număr din aceste cazuri o să ajugă la terapie intensivă. Ne apropiem de 500 de pacienți la terapie intensivă.

Situația, chiar dacă e sub control, vedem că la un anumit moment putem avea un stres pe secțiile de terapie intensivă. Există însă soluții, dar presiunea va fi pe personal. E un moment care necesită o înțelegere din partea populației.

Îi îndemn pe oameni să lase în pace manipulările și poveștile. (...) Dacă continuă cu nerespectarea regulilor ei duc la răspândirea virusului.

Este normal să prelungim starea de alertă. Noi nu suntem în starea de normalitate acum. Să spui că situația este scăpată de sub control înseamnă că fiecare e pe cont propriu. Nu e așa... Cu toate atacurile și manipulările împotriva acestor măsuri consider că suntem la răscruce. Dacă vedem că situația se stabilizează înseamnă că măsurile au fost adecvate.

Chiar dacă se vor supăra pe noi anti-vacciniștii trebuie să se vaccineze cât mai mulți împotriva gripei sezoniere. Ca să nu ne trezim cu persoanele vulnerabile îmbolnăvite.

Ne întoarcem la un scenariu: de a reduce activitatea; dacă numărul crește la un moment dat decizia de a nu mai efectua unele cazuri care nu sunt urgente, care să dea prioritate celor care vin. Sper să nu ajungem acolo”, a precizat Raed Arafat la Digi24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.