Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Marea Britanie: Decizia luată de Theresa May în privința miniștrilor din noul cabinet

reuters
Theresa May

Premierul conservator britanic Theresa May i-a confirmat vineri în funcţie în noul ei guvern pe ministrul de finanţe, Philip Hammond, pe cel însărcinat cu negocierea Brexitului, David Davis, pe ministrul de interne, Amber Rudd, cel al apărării, Michael Fallon, şi pe şeful diplomaţiei, Boris Johnson, a anunţat biroul de presă de la Downing Street, citat de agenţiile de presă. O decizie șocantă, dacă ne gândim că ar fi trebuit un nou executiv.

Confruntată cu opoziţia faţă de Brexit manifestată de laburişti şi liberal-democraţi, Theresa May a convocat alegerile anticipate în speranţa că partidul ei îşi va extinde majoritatea, pe care în legislativul acum dizolvat oricum nu putea conta în condiţiile în care inclusiv în propria ei tabără conservatoare unii parlamentari nu îi susţineau abordarea fermă faţă de Brexit, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ce n-a văzut Parisul! Lindsey Davenport, despre Simona Halep: E ca un robot, execuţii aproape imposibile pentru mintea umană, nemaiîntâlnită în circuitul feminin şi chiar la mulţi băieţi

Însă la scrutinul de joi conservatorii au obţinut numai 318 mandate în Camera Comunelor, faţă de 330 câte au avut anterior, pierzând astfel chiar şi majoritatea fragilă avută până acum. Dar conservatorii îşi pot asigura totuşi majoritatea cu ajutorul celor 10 mandate ale Partidului Democratic Unionist (DUP) din Irlanda de Nord, formaţiune de asemenea favorabilă Brexitului, nu însă unui 'Brexit dur'.

Lidera formaţiunii DUP, Arlene Foster, a confirmat vineri începerea tratativelor cu Partidul Conservator în vederea formării unei majorităţi parlamentare.

Citește și: Replica Simonei Halep după ce Karolina Pliskova a spus că ar paria tot ce are pe victoria în finala de la Roland Garros .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.