Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Premier League: Frank Lampard a fost dat afară de la Chelsea. Cine este marele favorit să-l înlocuiască

frank lampard

Antrenorul Frank Lampard a fost demis, luni, de la conducerea tehnică a echipei Chelsea Londra, a anunţat clubul englez.

Citește și: Medicul Virgil Musta: Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică

"Chelsea Football Club s-a despărţit, astăzi, de antrenorul principal Frank Lampard. Aceasta a fost o decizie foarte dificilă, nu una pe care proprietarul şi Consiliul de administraţie au luat-o cu uşurinţă. Îi suntem recunoscători lui Frank pentru ceea ce a realizat ca antrenor principal al echipei. Cu toate acestea, rezultatele şi performanţele recente nu au îndeplinit aşteptările clubului, lăsând echipa la mijlocul clasamentului, fără o cale clară de îmbunătăţire. Nu poate exista niciodată un moment bun pentru despărţirea de o legendă a clubului, ca Frank, dar după o lungă deliberare s-a decis că o schimbare este necesară, acum, pentru a da echipei timp să-şi îmbunătăţească performanţele şi rezultatele în acest sezon", se arată într-un comunicat al clubului, informează News.ro.

"A fost o decizie foarte dificilă pentru club, nu în ultimul rând pentru că am o relaţie personală excelentă cu Frank şi îl respect foarte mult. Este un om cu o mare integritate şi cu o înaltă etică a muncii. Cu toate acestea, în circumstanţele actuale, credem că este mai bine să schimbi managerii. În numele tuturor celor din club, al consiliului de administraţie şi personal, aş dori să îi mulţumesc lui Frank pentru munca sa ca antrenor principal şi să-i urez mult succes în viitor. El este o legendă a acestui mare club şi statutul său aici rămâne neschimbat. El va fi primit întotdeauna cu căldură înapoi pe Stamford Bridge", a declarat patronul clubului, Roman Abramovich.

Lampard, 42 de ani, a fost numit antrenor la Chelsea la începutul lunii iulie 2019, în locul italianului Maurizio Sarri. Cu el pe bancă, echipa londoneză a terminat campioantul trecut pe locul 4 în Premier League, la egalitate de puncte cu Manchester United de pe locul 3, şi după campiona Liverpool şi după Manchester City.

În acest sezon, Chelsea este pe locul 9, cu 29 de puncte din 19 meciuri, la patru puncte de Tottenham, de pe locul 5, de Liga Europa, şi la cinci puncte de Liverpool, de pe locul 4, de Liga Campionilor. "Albaştrii" au pierdut cinci din ultimele opt jocuri disputate în campionat.

Pentru Lampard, 106 selecţii în naţionala Angliei ca jucător, Chelsea a fost a doua lui experienţă ca antrenor, după ce a mai pregătit formaţia Derby County.

Favorit să-l înlocuiască este Thomas Tuchel, 47 de ani. El a fost demis, la 29 decembrie 2020, de la PSG. Tuchel a mai fost antrenorul formaţiilor Augsburg II, Mainz şi Borussia Dortmund.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.