Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc total! După ce a fost achitat într-un caz de pedofilie, cardinalul George Pell se întoarce la Roma

reuters
George Pell

Cardinalul australian George Pell se întoarce marţi la Roma, la şase luni după ce a fost achitat de cea mai înaltă instanţă din Australia de acuzaţiile de abuz sexual împotriva unor minori, informează Agenţia de Ştiri Catolice, relatează dpa.

Fostul secretar pentru Economie de la Vatican, în vârstă de 79 de ani, urma să părăsească Sydney pe 29 septembrie pentru a reveni la Vatican, pentru prima dată din 2017, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, anunțul momentului: ‘Vă asigur că vom crește pensiile cu mai mult de 14 la sută’

George Pell a fost condamnat în martie 2019 la şase ani de închisoare pentru viol şi agresiuni sexuale comise asupra a doi copii dintr-un cor religios în 1996 şi 1997 în catedrala St. Patrick din Melbourne, unde era arhiepiscop.

Condamnarea lui, confirmată în apel în august 2019, a fost în cele din urmă anulată de Înalta Curte de Justiţie din Australia, care l-a achitat la cinci capete de acuzare formulate împotriva sa pentru violenţe sexuale, în baza prezumţiei de nevinovăţie.

De la eliberarea sa dintr-o închisoare din Melbourne, unde a petrecut 405 zile, cardinalul Pell a trăit în fosta sa arhiepiscopie din Sydney.

Citește și: Ultim moment! BEC a publicat noile procente pentru Primăria Capitalei și sectoare. Ce noi schimbări au apărut

Călătoria sa la Roma survine la câteva zile după un scandal în care a fost implicat cardinalul italian Angelo Becciu, care a demisionat din funcţia pe care o ocupa la Vatican după ce Papa Francisc l-a acuzat de delapidare.

O sursă de la Roma, citată de The Guardian Australia, a declarat că George Pell ar putea vizita o instituţie de învăţământ din capitala Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.