Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCAȚI de crimele de la Caracal, clujenii au ieșit în stradă în TOIUL NOPȚII: 'Azi, la Caracal, România a eșuat'

casa criminal caracal

Zeci de oameni au protestat la Cluj-Napoca față de intervenția defectuoasă pentru salvarea Alexandrei, fata de 15 ani, din Caracal, care ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă. „Azi, la Caracal, România a eșuat”, au scris protestatarii, care au aprins lumânări.

Protestatarii au venit, vineri noaptea, la Monumentul Memorandiștilor din centrul municipiului Cluj-Napoca cu lumânări, pe care le-au aprins în memoria Alexandrei, fata de 15 ani, despre care procurorii au indicii că a fost ucisă de Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, în locuința sa, din Caracal, ca urmare a intervenției defectuoase a oamenilor legii, conform Mediafax.

Citește și: CLEPSIDRA MORȚII Ce s-a întâmplat în cele 19 ore scurse între apelul la 112 și MOARTEA fetei ucise la Caracal

Protestatarii au afișat, în centrul Clujului mesaje precum: „Alexandra și Mihaela vă cerem iertare! Nu am făcut destul”, „Corupția ucide” sau „Azi la Caracal România a eșuat”.

Cei prezenți s-au așezat pe jos în zona pietonală și au discutat despre cazul de la Caracal, ținând și un moment de reculegere.

„Moartea fiecărui copil și a fiecărui tânăr din vina statului, a autorităților, este o crimă la care suntem cu toții complici. Este un eșec al întregii societăți. Pentru ce au pățit acești copii nu există cuvinte. Și pentru prostia și incompetența autorităților cu atât mai puțin. Nu ne permitem să ne oprim până când toți cei care au contribuit la aceste acte criminale nu sunt măturați din toate funcțiile publice”, au spus organizatorii evenimentului.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

O altă eroare ar fi legată de faptul că polițiștii din Caracal știau locația în care se afla Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, așa cum le permitea legea, ci au preferat să aștepte autorizație de percheziție pentru dimineața, ceea ce a dus la o întârziere de 3 ore.

Ca urmare a intervenției defectuoase, chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române, a fost demis, iar premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a mai cerut demiterea prefectului și a șefului Inspectoratului Județean de Poliție Olt.

Mai mult, Dăncilă spune că STS a răspuns „în cel mai iresponsabil mod" la toate întrebările. „Îi solicit personal directorului serviciului lămuriri în acest caz, în cel mai scurt timp. Dar oricare ar fi răspunsul, este inadmisibil să nu existe acuratețe în localizare în secolul 21", a mai transmis șeful Executivului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va aștepta marți, în ședina CSAT. o evaluare pe cazul de la Caracal.

Anchetatorii încearcă acum să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună și care era din județul Dolj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.