Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT - Psihoza ambulanței care fură copii, scandal imens în Capitală: Scriitoare, bătută crunt. Reacția MAI

ambulanta

Scriitoarea Doina Popescu-Brăila a fost agresată, miercuri noaptea, de către un grup de persoane în zona Gării de Nord din Capitală, în timp ce se afla într-o maşină tip ambulanţă cu care călătorea prin ţară pentru a realiza un circuit intitulat "Salvaţi literatura". Atacatorii au presupus că este vorba de aşa-zisa ambulanţă care fură copii, informează agerpres.ro

"La data de 4 iulie, în jurul orei 23,30, o femeie a sesizat prin apel 112 faptul că a fost agresată de un grup de bărbaţi, pe o stradă din sectorul 1. La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii Secţiei 3, iar din primele verificări s-a stabilit că femeia, care dormea într-o autospecială inscripţionată cu însemne specifice ambulanţei, staţionată în faţa unui imobil de pe raza sectorului 1, a fost lovită de cinci bărbaţi. Poliţiştii i-au identificat pe aceştia şi i-au condus la sediul Secţiei 3 Poliţie pentru audieri", informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei. 

Persoana vătămată a primit îngrijiri medicale de specialitate în incinta subunităţii de poliţie, dar a refuzat să fie dusă la spital.

Indicele Robor EXPLODEAZĂ după scandalul modificării Codului Penal - Nou maxim istoric anunţat de BNR


Cu privire la vehiculul folosit de victimă, s-a stabilit că este unul privat, nu aparţine sistemului de ambulanţă şi nu are utilitate medicală, spun poliţiştii. 

Potrivit unor surse din poliţie, scriitoarea cumpărase maşina în scop profesional, pentru a face un circuit prin ţară sub denumirea "Salvaţi literatura", pe maşină fiind inscripţionate aceste detalii. Aceleaşi surse au mai menţionat că nu există o "Ambulanţă neagră" care ar fura copii. 

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, şi tragerea vinovaţilor la răspundere penală. 

La faţa locului s-au deplasat atât poliţişti de la ordine publică, cât şi forţele speciale de intervenţie, pentru a menţine ordinea şi siguranţa publică.

Ministerul de Interne intervine în discuțiile aprinse privind autospeciala care ar răpi copiii și asigură cetățenii că mitul ambulanței negre revine periodic în atenția publică, însă nu există nicio bază reală.

„Periodic în spațiul public revine mitul ambulanței negre cu care se răpesc copiii! Facem un apel ferm la toți cei care primesc astfel de mesaje: NU LE POPULARIZAȚI ȘI NU LE REDISTRIBUIȚI! Acestea sunt mesaje false și nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată. Oameni buni, AMBULANȚA NEAGRĂ NU EXISTĂ!”, au precizat reprezentanții Ministerului de Interne, pe Facebook.

Un mesaj similar a fost postat, tot pe pagina de socializare, și de către cei de la Poliția Română, care arată că, deși emoția ghidează comportamentul, toate afirmațiile trebuie trecute prin filtrul rațiunii.

„Nu e neagră, e albă și nu fură copii, aduce cultura în comunitate…este o simplă ambulanță casată, folosită într-un proiect cultural. MIT: O ambulanță neagră se plimbă prin oraș și răpește copii pentru a le lua organele.

ADEVĂR: În România nu au fost înregistrate astfel de cazuri. Emoția și rațiunea ne ghidează comportamentul, iar o decizie emoțională este bine să fie trecută prin filtrul rațiunii, chiar și ,,la cald”. Dacă ai văzut ceva care ți se pare suspect, sună la numărul 112, venim imediat și clarificăm situația. Ne poți sprijini prin furnizarea cât mai multor informații care vor fi transmise în timp real, din dispecerat, colegilor care vin la sesizarea pe care ai făcut-o. Te rugăm să nu distribui pe rețelele de socializare mesaje false. Acestea nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată pentru orice părinte care își dorește tot ce-i mai bun pentru copilul său”, a scris pe Facebook Poliția Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.