Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șocant: Strigăte de ajutor dintr-un TIR în care erau ascunşi zeci de migranţi / Mai multe echipaje medicale au intervenit pe autostrada A1

Politia frontiera

Mai multe echipaje medicale au intervenit, marţi, pe autostrada A1, înainte de Vama Nădlac II, unde dintr-un TIR s-au auzit strigăte de ajutor ale unor persoane, iar când autorităţile au deschis remorca au fost găsiţi zeci de migranţi ascunşi, ce ar fi vrut să iasă ilegal din ţară.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, apelul la 112 a venit în jurul orei 10,20, iar echipajele medicale au găsit "aproximativ 40 de migranţi cu tulburări respiratorii post hipoxie".

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că s-a cerut sprijin şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

"Având în vedere condiţiile improprii în care migranţii călătoreau, s-a cerut sprijin de la ISU, care a trimis echipaje SMURD. S-a constatat că starea persoanelor aflate în automarfar este una bună. În continuare, migranţii au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, urmând a se stabili, între altele, naţionalitatea acestora şi împrejurările în care au ajuns în TIR", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă.

El a precizat că se fac cercetări şi cu privire la şofer.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Ruxandra Klein, a declarat, pentru AGERPRES, că niciunul dintre migranţi nu a necesitat transportul la spital, toţi primind asistenţă medicală la faţa locului.

"Cel mai probabil, din cauza panicii create, unele dintre persoanele aflate în compartimentul de marfă al TIR-ului au strigat după ajutor", a spus reprezentanta ISU Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.