Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Occidentul socat. Ce stat reintroduce plutonul de executie

pluton executie antena3.ro

Plutonul de executie pentru condamnatii la moarte a fost reintrodus de care un stat american, ceea ce a socat lumea occidentala. Utah a devenit luni primul stat american care a restabilit plutoanele de execuție, în cazul în care nu este disponibilă injecția letală, relatează marți AFP.

Legislația, care a fost deja adoptată de Senatul acestui stat din sud-vestul SUA la începutul lunii martie, autorizează recurgerea la un pluton de execuție în cazul unui condamnat la moarte dacă substanțele care servesc la realizarea injecțiilor letale nu sunt disponibile, cum a fost recent cazul mai multor state americane.

Criticii proiectului de lege l-au numit 'barbar', însă un purtător de cuvânt al guvernatorului Gary Herbert a declarat că 'cei care se opun acestui proiect de lege se opun de fapt pedepsei cu moartea'.

'Regretăm faptul că o persoană care a comis o crimă deosebit de gravă merită pedeapsa cu moartea și am prefera să folosim ca metodă (de execuție) injecția letală atunci când este anunțată o astfel de sentință. Cu toate acestea, atunci când un tribunal ia această decizie și un judecător semnează un mandat de execuție, aplicarea unei decizii legale este obligația executivului', a declarat purtătorul de cuvânt Marty Carpenter.

Statul Utah a eliminat în 2004 posibilitatea executării prin împușcare a unui condamnat la moarte.

Curtea Supremă a Statelor Unite urmează să decidă luna viitoare cu privire la constituționalitatea injecțiilor letale, forma cea mai comună de execuție în SUA, însă din ce în ce mai controversată.

Agerpres

sursa foto: antena3.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.