Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Occidentul spune pas Bulgariei: 'Nu sunt pregătiţi de Schengen'

schengen

Ambasadorul Olandei la Sofia, Tom van Oorschot, a reafirmat miercuri poziţia ţării sale conform căreia Bulgaria nu este pregătită pentru a adera la spaţiul Schengen, transmite portalul de ştiri novinite.com.

Diplomatul olandez, a cărui ţară deţine preşedinţia în exerciţiu a Uniunii Europene, a făcut o comparaţie cu România, unde cazuri de mare corupţie au fost soluţionate cu condamnări, ceea ce nu s-a întâmplat în Bulgaria. Potrivit ambasadorului Tom van Oorschot, dacă sistemul de justiţie va începe să funcţioneze corespunzător în Bulgaria, aceasta va aduce creştere economică. El a menţionat că există oameni de afaceri olandezi care ar dori să investească în Bulgaria, dar sunt descurajaţi de climatul de insecuritate.

Bulgarii au dreptul să cunoască totul despre prăbuşirea Băncii Comerciale Corporative (KTB) - prin fraude ce au cauzat pierderi de miliarde euro bugetului şi clienţilor băncii, din care multe companii de stat şi primării, n.r.-, al căreia faliment a afectat şi încrederea în Banca Naţională a Bulgariei, a estimat diplomatul, subliniind nevoia unei mai mari transparenţe. În interviul acordat postului privat bTV, ambasadorul olandez a mai spus că în ţara sa doar miniştrii au la dispoziţie maşini de serviciu, în timp ce parlamentarii merg cu bicicleta sau recurg la transportul în comun.

Lipsa locurilor de parcare în jurul ministerelor, cuplată cu taxele de parcare foarte ridicate, îi determină pe oficialii olandezi să evite să folosească maşini în oraş. În Olanda, automobilul nu este semn al statutului social, a subliniat Van Oorschot, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.